Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar jumboplatsen efter tung bortaseger

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

LEKSAND/STOCKHOLM. Leksand var pressat, precis som Linköping. 

Till slut kunde LHC vinna matchen – och inkasserade säsongens första bortaseger. 

Det var två lag i gungning som ställdes mot varandra i Tegera arena under lördagskvällen. Linköping och Leksand hade två förluster vardera, och befann sig båda i botten av tabellen. 

Leksands Oskar Lang inledde målskyttet i matchen, och därefter följdes lagen åt målmässigt i den första perioden. Linköping kunde gå till den första periodvila som ledare efter att Max Lindroth gjort 3-2 med några minuter kvar att spela. 

Första bortasegern för Linköping

I den andra perioden gjorde Linköping ett ryck, efter ett powerplay-mål av Andrew Gordon och en soloprestation av Broc Little och ledde med 5-2 inför den sista perioden. 

Matchen slutade 5-2 och Bert Robertsson kunde räkna in sin första bortaseger som Linköpingstränare. 

– Vi är väldigt effektiva i första perioden och får samtidigt vara nöjda med att de bara gör två mål, säger Olle Lycksell.

Han själv klev av isen i första pausen med sitt mål och assist till ytterligare två.

– Vi jobbar på i vår lina, jag måste ge de andra en eloge. Det är inte bara jag som gör det, säger Lycksell.

Före passningen till 2–1-målet stod han för en puckvinst och läcker kroppsfint, och inför 3–2-målet drog han pucken mellan sina egna ben innan passningarna båda gångerna satt på bladet.

– Man måste krydda på lite ibland och våga göra såna saker. Vi måste försöka få in mer sånt i vårt lag, att bryta mönster och göra det oväntade, sånt är vi bra på i vår kedja, säger Olle Lycksell.

”Skönt att bryta en sådan trend”

Vad sa ni inför andra perioden, som ni dominerade?

– Att inte sluta spela, att fortsätta jobba hårt. Det var det vi snackade om och det är kul att vi lyckades göra det också. När Leksand kom upp kunde vi snabbt ta tillbaka pucken. De var trötta då.

I tredje perioden var det ombytta roller, Linköping hamnade djupt i egen zon och hade, bortsett från ett par kontringar, inte mycket offensivt att ta med sig.

– Det är kul att vi kan visa oss starka defensivt också. De pressar på rätt bra, men vi gör det starkt som lag och håller dem någorlunda på utsidan. Det var inte helt nervöst ändå, jag är nöjd med lagets insats och Jonas (Gustavsson) i målet, säger Olle Lycksell.

Vad betyder det att vinna en bortamatch för första gången på över ett halvår?

– Det är alltid skönt att bryta en sån trend, och speciellt här i Leksand. De har många fans som ångar på riktigt bra, det är starkt att vi står emot.

I och med segern klättrade Linköping förbi både Växjö och Brynäs i botten av tabellen.

Är det två lag ni ska ha bakom er resten av säsongen?

– Ja, absolut. Vi ska försöka att inte ha något lag framför oss, säger Olle Lycksell.