Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linköping spikar nu sin backuppsättning

Foto: JEPPE GUSTAFSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Eddie Larsson värvades till Luleå förra året och skrev på för två år.

Nu lämnar han klubben.

Det hela förväntas delges från Luleå inom kort.

Backen är nu i slutförhandlingar med sin tidigare klubb Linköping, som samtidigt väntas nå en lösning med Mattias Bäckman.

– Vi har inte klart med någon och jag kommenterar inga namn, säger Linköpings GM Niklas Persson.

Larssons sejour i Luleå blir bara ettårig.

Klubben har tagit beslutet att han inte ingår i framtidsplanerna.

Nu väntar en återkomst i Linköping för Eddie Larsson, som därmed blir LHC:s sjunde back på kontrakt.

Enligt uppgifter till SportExpressen innebär det att Anton Karlsson inte kommer att bli kvar i LHC som läget ser ut just nu.

Istället kommer den åttonde och sista platsen i Cluben att gå till Mattias Bäckman som gjorde en succéfylld säsong under den senaste säsongen.

– Ingen kommentar, säger Niklas Persson från Linköping.

Eddie Larsson på väg tillbaka

Lösningen med Eddie Larsson har kommit fram under de senaste dagarna och bygger på att Luleå står för en del av lönen, annars kommer Linköping inte att ha råd.

Sportbladet har också skrivit om Eddie Larssons återkomst. Enligt tidningen är han överens med Linköping. Enligt SportExpressens uppgifter finns det några små detaljer kvar att lösa, men det väntas bli klart inom kort.

När det gäller Mattias Bäckman så har Linköping varit helt tydliga med att man vill att han ska stanna.

Där har man nu kommit en bra bit framåt. Med anledning av Bäckmans skadehistorik, så vill man hitta en lösning som baseras på antalet matcher som Bäckman gör, samtidigt som han presterade som en toppback under sin comeback i januari och framåt.

Parterna diskuterar i ”positiva samtal” enligt källor till SportExpressen. Därför tyder också mycket på att man når en lösning.