Glödhete Nick Sörensen gjorde poäng för sjunde matchen i följd. Här gratulerad av Tony Mårtensson fram till Sörensens 2–0. Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Glödhete Nick Sörensen gjorde poäng för sjunde matchen i följd. Här gratulerad av Tony Mårtensson fram till Sörensens 2–0. Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Linköping knockade Mora på bortais

Publicerad

4–1 i torsdags.

1–4 i kväll.

Linköping fick full utdelning i dubbelmötet mot Mora efter lördagens storseger.

Ett Linköping med vind i seglen reste till Mora för att möta Dalalaget i Jalas arena.

Och det dröjde inte länge innan LHC visade klass.

Andrew Gordon inledde målskyttet innan glödhete Nick Sörensen (poäng för sjunde matchen i följd) utökade.

Hyllar Jacob Johansson

I inledningen av den andra perioden reducerade Andrew Rowe, men LHC kom tillbaka och satte 3–1 av OS-aktuelle Derek Roy. Sedan fastställde Emil Sylvegård slutresultatet till 4–1, en kopia av resultatet från i torsdags.

– Gordon ska ha all ära av det målet. Mycket bra jobb av honom bakom mål, säger Derek Roy i C More.

– Bra 60 minuter av oss. Vi hade problem med utvisningar ett tag när vi inte rörde på fötterna. Men vi dödade dem och Jacob (Johansson) i målet ger oss chansen att vinna i dag, säger han.

Moras tränare Mattias Karlin var besviken efter matchen.

– Det räcker inte. Linköping vinner rättvist, säger Moras tränare Mattias Karlin i C More.

Lyckligtvis för Moras del befinner de sig fortfarande över strecket då Rögle föll borta mot Luleå med 2–1.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag