Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Linköping illa ute efter Dick Axelssons dubbel

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Linköping behövde vinna för att fortsatt ha rimlig chans till slutspel.

Då förlorade laget mot Djurgården efter Dick Axelssons dubbla mål.

Med fyra matcher kvar har Linköping nio poäng upp till slutspelsplats.

Förra säsongen stod det klart att Linköping missade slutspel i den sista skälvande omgången av SHL. Efter det valde klubben att bygga om med såväl ny sportchef som huvudtränare.

Men för andra året i följd ser Linköping ut att missa slutspelet. För att greppa ett sista halmstrå krävdes en seger hemma efter full tid mot Djurgården i kväll och det såg länge ut att inte ens bli en poäng men när Broc Little kvitterade med mindre än minuten kvar så sköt han visst hopp till laget och dess supportrar.

Men i förlängningen kunde inte Linköping knipa ytterligare en poäng och på grund av Växjös samtidiga seger mot Brynäs har Linköping nu nio poäng upp till slutspel med bara tolv poäng kvar att spela om vilket betyder att man redan nästa omgång definitivt kan missa slutspel.

Dick Axelsson tvåmålsskytt för Djurgården

För Djurgården var segern efterlängtad då det var lagets första seger på bortaplan sedan den 1 februari. Förgrundsfiguren i Djurgårdens seger var Dick Axelsson som i första perioden sköt två mål och firade stora triumfer i offensiv zon.

Efter matchen hyllades han av sin tränare, Robert Ohlsson:

– Dick gör offensivt åt oss och ger oss chansen att vinna matchen, säger han i C More.