Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Lindqvist får sparken - Norberg tar över

Publicerad
Uppdaterad
Här är chockvändningen.
Timrå har i dag sparkat sportchefen Stefan Lindqvist och ersatt honom med Kent Norberg.
- I vår bransch är det bara resultat som räknas och dessa har tyvärr uteblivit de senaste åren, säger klubbens ordförande Christer Ericson i ett pressmeddelande.
I dagens sport-Expressen framgick det att Timrå med största sannolikhet sparkar tränaren Perra Johnsson och ersätter honom med Kent Norberg.
Här kommer helomvändningen.
Enligt uppgifter till Sport-Expressen på fredagseftermiddagen så är det sportchefen Stefan Lindqvist som får sparken och där kommer Kent Norberg in som ersättaren.
Och en kort stund senare bekräftades avslöjandet.
I ett pressmeddelande meddelar klubben att man har tagit beslutet för att få till en förändring.
– Det är tråkigt att vi måste entlediga ”Linkan” som är en omtyckt person och brinner för klubben. I vår bransch är det bara resultat som räknas och dessa har tyvärr uteblivit de senaste åren, säger Timrås ordförande Christer Ericson.

"Förstärka laget"

Timrå har gått tungt i elitserien den senaste tiden och har nu tio poäng upp till en slutspelsplats.
Under torsdagen förlorade laget hemmamötet med Skellefteå med 3–1.
Nu tar Kent Norberg över posten som sportchef - och lovar förstärkningar direkt.
Styrelsen kommer även att tillskjuta pengar för att tillföra laget ytterligare kompetens.
– I vårt utsatta läge har jag efter en kort betänketid bestämt mig för att anta utmaningen. Det kommer att krävas mycket av oss alla, inte minst av mig! Att förstärka laget med ytterligare kompetens blir en av mina första uppgifter, säger han.
Kent Norberg fortsätter även i sin roll som biträdande tränare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag