Foto: Ylwa YngvessonFoto: Ylwa Yngvesson
 Foto: Ylwa Yngvesson
Foto: Claudio Bresciani / TtFoto: Claudio Bresciani / Tt
 Foto: Claudio Bresciani / Tt

Lindmark: "Jag tycker det har spårat ur lite"

Publicerad

Trots en strålande karriär så har hockeyikonen Pekka Lindmark i dag en civil karriär.

Även om han trivs med sitt jobb så önskar han ibland att han hade blivit proffs i dag - för då hade han kunnat tjäna mycket mer pengar.

– Ibland får man såna tankar, att man skulle ha varit 30 år yngre, säger han.

Ett OS-brons, två VM-guld och fyra SM-guld. Det är höjdpunkterna från 60-åriga Peter "Pekka" Lindmarks karriär som sträckte sig från mitten på 1970-talet och långt in på 90-talet.

Men just nu blir det inte så mycket hockey för Lindmark.

– Man har blivit så mätt. Det var många år sedan jag var på en livehockeymatch, säger han.

Lindmark stolt över Lundqvists ord

Och även om Lindmark inte följer hockeyn nära nu så finns det stora profiler han har inspirerat under sin karriär.

I början av januari så skrev Henrik Lundqvist en krönika om sin karriär på The Players Tribune och nämnde då Lindmark som sin stora idol och hjälte.

– Det blir man lite stolt över. Han är en så duktig målvakt, det är ju kul att någon har haft en som idol, säger Lindmark med ett skratt när han får höra det.

Lindmark och Lundqvist är lika på många sätt. Stjärnmålvakter med otroliga meriter, men de skiljer sig väsentligt åt på en punkt.

"Det finns många överbetalda medelmåttor "

Lindmark spelade aldrig i NHL och har i dag en civil karriär på företaget Freno. Lunqvist är en mångårig NHL-spelare och har så mycket pengar att han med största sannolikhet aldrig behöver jobba efter karriären.

Och Lindmark erkänner att han i bland önskar att han var aktiv i dag i stället.

– Ibland får man såna tankar, att man skulle ha varit 30 år yngre. För då hade man kunnat spela NHL ett år och sedan slänga sig på rygg.

Lindmark känner att lönerna för spelare i dag har skenat i väg.

– Jag tycker att det har spårat ur lite. Det är inte bara NHL, utan även Sverige. Det är otroligt att föreningarna klarar av att betala så mycket som de gör i Sverige. Sen vill jag säga att de som är riktigt bra förtjänar det, men det finns många överbetalda medelmåttor.

Känner du dig bitter över att du inte fick chansen att tjäna de här pengarna?

– Nej då, jag är så nöjd med den karriär jag haft och det liv jag har. Jag är inte bitter inte.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag