Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömsbilderna: ”Ser inte alls bra ut”

Fransson tvingades utgå i första perioden. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Johan Fransson.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Johan Fransson. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Leksand vann med 4-1 i jumbomötet med Oskarshamn och tog andra raka segern.

Samtidigt håller fansen andan.

Detta efter att stjärnbacken Johan Fransson, 34, klivit av skadad.

– Det ser inte alls bra ut, säger experten Sanny Lindström i C More.

Leksand fick en drömstart på nykomlingsmötet med Oskarshamn då Philip Samuelsson gjorde sitt första mål för klubben.

Ett par minuter senare var det nära åt andra hållet.

Leksands stjärnvärvning Johan Fransson, 34, slog en misslyckad passning i egen zon och såg ut att ha bjudit gästernas Johan Johnsson på en minst sagt farlig målchans. Men Fransson revanscherade sig, hann ikapp och avvärjde läget.

Men det kostade.

Fransson grinade riktigt illa och haltade av isen. Det är i nuläget svårt att säga hur allvarlig smällen var, men enligt C More lämnade Fransson bänken för att halta ut i omklädningsrummet. Och han kom inte tillbaka i spel.

Leksand kom tillbaka mot Oskarshamn

I inledningen av den andra perioden drog Leksands Jon Knuts på sig en tvåminutare för holding och Oskarshamn kunde kvittera i spel fem mot fyra. Målskytt: Markus Modigs.

Men Leksand skulle komma tillbaka.

Daniel Gunnarsson hittade fram till Martin Karlsson, som skickade in 2-1 med sitt andra mål för säsongen. Och med drygt en minut kvar till periodpaus ökade Linus Persson på till 3-1 för Leksand.

Fredrik Forsberg stängde sen matchen genom att sätta 4-1 med drygt fyra minuter kvar att spela. I och med segern, som var klubbens andra raka, är man tre poäng före tabelljumbon Oskarshamn.

C Mores expert Sanny Lindstöm höjer dock ett varningens finger. Vad händer om veteranen Johan Fransson återigen blir borta från spel?

– Det ser inte alls bra ut. Hade jag varit leksing hade jag hållit alla tummar jag har. Det hade varit väldigt tufft för Leksand om Fransson skulle bli borta igen. Det vore olyckligt, för han är en viktig pjäs, säger Lindström.