Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

LIF-stjärnan skadad efter allvarlig olycka

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Leksandsbacken Johan Fransson är inlagd på sjukhus.

Detta efter en olycka utanför hockeyrinken under helgen.

– Jag kan bekräfta att han skadat sig i en olycka i samband med en fritidsaktivitet och han har behövt specialistvård sedan dess, säger Franssons agent, Joakim Persson.

Det var under helgen som Johan Fransson, 36, skadade sig i samband med en ”fritidsaktivitet”.

Det är oklart hur allvarlig skadan är, men backen har fått och får just nu specialistvård, enligt agenten Joakim Persson. 

Fransson har vårdats på sjukhus i Uppsala, men kommer under dagen att flyttas till Falun. Joakim Persson har de senaste dagarna haft en kontakt med Johan Fransson per telefon.

Hur mår han?

– Han mår väl så bra man kan må efter en sådan olycka, säger Joakim Persson. 

Det låter allvarligt när han behöver specialistvård?

– Han är, och har varit under specialistvård. Men det är allt jag kan säga just nu egentligen.

Hur påverkar detta hans hockeykarriär?

– Det uttalar jag mig inte om. Det jag sagt ovan är vad jag har att säga.

SportExpressen har sökt Leksands sportchef Thomas Johansson, men utan framgång. Tränaren Björn Hellkvist vill inte lämna några kommentarer. 

– Som alltid när det gäller skador, så är det inga kommentarer, säger Hellkvist.

I ett pressmeddelande senare under onsdagen skriver Leksands IF att det i dagsläget är tidigt att säga något om ”Johans status på längre sikt, eller att sia om konsekvenserna av olyckan för den stundade hockeysäsongen.”

– Det är självklart tråkigt när någon drabbas av en olycka, men det verkar under omständigheterna vara tämligen okej med Johan. När något sådant här händer kommer såklart idrotten i andra hand, och det viktigaste för oss är självklart att Johan mår bra och tillfrisknar så snart som möjligt, säger Thomas Johansson i pressmeddelandet.