Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

LIF mot kvart efter fjärde raka segern

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Leksand går som tåget. 

Fjärde raka segern bärgades när Oskarshamn besegrades med 3-2 på hemmais. 

– Det var inte vår bästa insats men det är en skön och viktig seger, säger LIF-tränaren Björn Hellqvist i C More.  

Det var två helt olika förutsättningar när Leksand tog emot Oskarshamn. Det ena laget har häng på topp fyra. Det andra laget krigar för att undvika kval. 

LIF behövde inte vänta särskilt länge för ledningsmålet. Drygt halvvägs in i den första perioden satte Peter Cehlárik 1-0. 

Men glädjen blev väldigt kortvarigt. 

För direkt efter (tog tio sekunder ) kvitterade Oskarshamn. Den här gången var det... Max Véronneau som kvitterade. 25-åringen bekräftade för Barometern att han är mer eller mindre klar för Leksand kommande säsong. 

Hellqvist: ”Var inte vår bästa insats”

Med sex minuter kvar av första 20 återtog LIF ledningen när Otto Paajanen satte 2-1 i boxplay. 

Om första 20 var händelserika så var mittperioden det motsatta. Grinigt av båda lagen men 2-1 stod sig. 

– Vi pratar alltid om att spela snabbt och det är så vi ska göra i fortsättningen. Chanser finns men det gäller att vi tar oss till kassen och skapa kaos där. Nu har vi 20 minuter på oss att göra det, säger Fredrik Olofsson i C More. 

I den tredje perioden gick IKO för en kvittering, men i stället för 2-2 kom 3-1. Som så många gånger förr den här säsongen var det Marek Hrivík. Tyler Kelleher reducerade till 3-2 men närmare än så kom inte bortalaget och matchen slutade med en LIF-seger. 

– Vi gör tillräckligt för att vinna, men annars kan vi bättre. Det var inte vår bästa insats men skön och viktig seger, säger LIF-tränaren Björn Hellqvist i C More.

Trepoängaren gör att Leksand ser ut att gå mot säker mark bland topp sex, de lag som tar en direktplats i kvartsfinalerna. Oskarshamn är däremot fortsatt inblandat i den stenhårda kampen om att undvika kval.