Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

LHC:s mardrömsbesked efter den tunga förlusten

Andrew GordonFoto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Linköping har inte vunnit sedan 7 december. 

På torsdagen kom en ny förlust borta mot Djurgården. 

Efter matchen skriver Corren att Andrew Gordon måste opereras, och att han kan missa resten av säsongen. 

Den 7 december besegrade Linköping Malmö med 1-0. Men sedan dess har LHC bara tagit fem poäng, och under torsdagskvällen på Hovet kom en ny förlust. 

I mitten av den första perioden tryckte Patrik Berglund in en returpuck bakom Jacob Johansson i Linköpingsmålet. Målet godkändes efter en videogranskning, vilket väckte stor irritation i Linköpingslägret då spelare och ledare ansåg att Berglund varit inne och stört Johansson i sin forcering. 

Joe Whitney kvitterade för gästerna efter fint powerplay-spel – och kort senare såg Linköping ut att ha tagit ledningen. Men efter ytterligare en videogranskning stod det klart att Michael Haga räddat pucken från att korsa mållinjen med minsta möjliga marginal. 

Djurgården besegrade Linköping

I stället kunde Marcus Högström dunka in 2-1 till Djurgården, och kort därefter kunde Sebastian Strandberg utöka ledningen till 3-1. 

Jarno Kärki reducerade med två och en halv minut kvar av matchen, men Djurgården stod emot lagets slutforcering och vann med 3-2.

Segern var Djurgårdens tredje på fyra matcher, och laget står kvar på åttondeplatsen i tabellen. 

Linköping inkasserade sin nionde raka förlust, och halkar ner på fel sida om kvalstrecket. 

– Matchen trevande i början, inget lag tar tag i matchen. I slutet gör vi en jäkla push. Sen har vi inte riktigt domsluten med oss, säger tränaren Bert Robertsson efter matchen. 

Samtidigt ville Robertsson inte skylla förlusten på domsluten, utan hyllade i stället Djurgårdens spel. 

– De blockar skott ett av målen, vi gör inte det. Det syns var lagen är i tabellen. 

Andrew Gordon måste opereras

Efter matchen kom ytterligare ett tungt besked för Linköpingsfansen. Corren skriver att  stjärnan Andrew Gordon måste opereras, troligtvis inom kort, och att han riskerar att missa resten av säsongen. 

– Att det blir operation är klart. Men vi håller fortfarande på att titta på olika saker och om det möjligen går att vänta till efter säsongen. Det är inget definitivt beslut taget än, säger klubbens general manager Niklas Persson till tidningen.