Foto: Petter ArvidsonFoto: Petter Arvidson
 Foto: Petter Arvidson
Foto: Jonas GustafssonFoto: Jonas Gustafsson
 Foto: Jonas Gustafsson

LHC-succévärvningen kan bryta sitt kontrakt

Publicerad

Linköpings succévärvning Chad Billins har gjort 31 poäng på 46 matcher.

Nu kan han ändå lämna klubben – trots att han har kontrakt över nästa år.

SportExpressen kan berätta att amerikanen har en klausul som ger honom rätt att bryta avtalet.

– Jag vet inte vad det kommer finnas för alternativ för mig utan det är agenten som sköter det, säger Billins.

Chad Billins värvades från KHL och CSKA Moskva till Luleå under pågående säsong i fjol.

Där blev 26-åringen snabbt en av lagets bästa spelare och inför den här säsongen lyckades Linköping locka honom till klubben på ett tvåårskontrakt.

På 46 matcher i vinter har Billins producerat 31 poäng (7+24) och han snittar över 21 minuter i istid per match.

Men framtiden är inte helt given trots avtalet med Linköping

Billins har en klausul som ger honom rätt att bryta kontraktet för spel i utlandet.

– Ja, det stämmer att kontraktet egentligen är ett 1+1. Men det är min agent som sköter jobbet med klubben, säger Billins.

Med den här säsongen i ryggen finns den en stor möjlighet att han kommer få erbjudanden från både klubbar i Ryssland och Schweiz.

– Jag vet inte riktigt vad det kommer att finnas för alternativ för mig inför nästa säsong, men just nu fokuserar jag inte på det utan allt fokus ligger på sista sex matcherna i grundserien och sedan slutspelet, säger Billins.

Något som talar för LHC är dock att amerikanen stortrivs i klubben och staden.

– Jag älskar verkligen allt här, organisationen och killarna i laget är kanon och jag har inget att klaga på. Det är kul att komma till rinken varje dag och jag passar bra in här, säger Billins.

Linköpings general manager Fredrik Emvall är förstås medveten om situationen men ändå hoppfull.

Vad kan du säga om Billins framtid?

– Det är en bra fråga.. han är givetvis en riktigt, riktigt bra spelare men som amerikan eller kanadensare så drömmer man ofta om att spela i NHL och där finns ju redan ett avtal som gör att han kan gå dit. Vi får se vart det tar vägen men vi vet att han trivs här också, säger Emvall.

Hur ser du på eventuella bud från Ryssland och Schweiz som kan vara svåra att matcha för er?

– Så är det, absolut. Fördelen med honom är att han varit i KHL en gång tidigare och då trivdes han inte. Jag tror ändå att det ska mycket till om för att han ska hamna där, säger Emvall.

 

Följ all hockeydramatik och ditt favoritlag hela vintern – direkt på C More

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag