Rappet på knät. Foto: C MoreRappet på knät. Foto: C More
Rappet på knät. Foto: C More
Ullström har ont. Foto: C MoreUllström har ont. Foto: C More
Ullström har ont. Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅNFoto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
 Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fula klubbrappet i slutsekunderna

Publicerad
Uppdaterad

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. De regerande mästarna är i brygga. 

Linköping vann den första åttondelsfinalen mot HV 71 med 3-1 efter en drömstart på matchen. 

De firade SM-guld förra våren. Men nu är slutspelsäventyret bara en förlust bort från att ta slut. 

HV 71 föll mot Linköping efter en för dem usel start på matchen. Jakob Lilja behövde bara tre minuter innan han prickade in 1-0 för gästerna. 

Tre minuter senare prickade Andrew Gordon in 2-0 för Linköping. Så även om Pierre Engvall styrde in reduceringen kort därefter så räckte det inte. 

Derek Roy avgjorde för Linköping

Efter en mållös andraperiod så kunde Derek Roy sätta spiken i kistan i den tredje perioden. Roy var på rätt plats vid rätt tillfälle, tog till vara på en hård puck som spelades in mot målet och pressade in 3-1-målet. 

Domarna granskade målet för att se om Roy eventuellt kan ha sparkat in pucken i mål, men kom fram till att det var regelrätt. 

– De kommer ut hårdare än oss och det ska inte hända här, hemma liksom. Vi måste steppa upp vår nivå till nästa match, säger Lawrence Pilut. 

– Det är ju grejen med slutspel, allt börjar om på noll och vi vet att vi har kapacitet i laget. Det finns många lag som är med och slåss om det, och när vi spelar på topp så är även vi svåra att slå, säger Linköpings målvakt Jonas Gustavsson. 

Fult slag i slutsekunderna

Med bara några sekunder kvar av matchen så slog Sebastian Karlsson med sin klubba över David Ullströms knä. Ullström låg länge i plågor på isen innan han fick vård i båset. 

Vad är status på Ullström?

– Det är väl okej, men det är den kommentaren jag kan ge, säger Andreas Frostemark, HV 71:s läkare. 

Hur ser hans chanser för start på onsdag ut?

– Inga kommentarer, det får du se på onsdag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag