Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Totalt coronakaos i LHC – stoppar verksamheten

Skellefteå vände och vann mot Linköping efter två mål av Andreas Wingerli.
Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / ERLAND SEGERSTEDT TT NYHETSBYRÅN

Det råder ett fullständigt coronakaos i Linköping HC. 

Klubben meddelar att de har 24 bekräftade coronafall med koppling till A-laget och pausar därför hela sin verksamhet. 

– Vi följer varje individs återhämtning noga och är måna om att de inte återgår i träning för tidigt, säger lagläkaren  Iannis Magounakis till klubbens hemsida

Tidigare under måndagen kom ett pressmeddelande från Linköping som gjorde gällande att torsdagens planerade hemmamatch mot Malmö Redhawks ställs in tills vidare. Det var sedan tidigare klart att tisdagens match mot Luleå inte skulle spelas, detta på grund av flera coronafall i laget. 

Med betoning på flera. Runt lunchtid på måndagen meddelar klubben att de pausar sin verksamhet tills på torsdag. 

– Vi har i nuläget fått besked att 24 personer med koppling till herrlaget har konstaterad smitta och vi väntar ytterligare besked från fyra personers tester. Inom LHC Academy finns det fyra personer med konstaterad smitta, säger klubbens general manager Niklas Persson. 

– Vi följer varje individs återhämtning noga och är måna om att de inte återgår i träning för tidigt. Det är viktigt dels ur ett smittspridningsperspektiv och dels ur ett hälsoperspektiv för individen, säger lagläkaren  Iannis Magounakis. 

LHC stänger ner verksamheten på grund av corona

De fattade beslutet efter rekommendation från smittskyddsenheten i Region Östergötland och de kommande dagarna kommer ett större saneringsarbete att genomföras i samtliga lokaler som LHC använder. 

För ungdomsverksamheten innebär det att det planerade höstlovscampet ställs in, precis som samtliga planerade träningar. 

– Givetvis jättetråkigt att vi måste ta det här beslutet, men med rådande omständigheter kändes det självklart att göra. Vi hoppas att samtliga som berörs visar förståelse och respekterar beslutet, säger Johan Krantz, ungdomsansvarig i LHC, till klubbens hemsida.

Han är 15 år och jämförs redan med superstjärnor i NHL. SportExpressen har träffat kanadensaren Connor Bedard, i sin nya utvecklingsmiljö hos HV 71.