Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lena Sundqvist har lämnat SR för C More

Lena Sundqvist Foto: Twitter
Foto: Jonas Ljungdahl
Foto: Ola Westerberg
Foto: Simon Hastegård

Cmore och TV4-gruppen rustar upp.

SportExpressen.se kan avslöja kanalens senaste värvning – kommentatorn Lena Sundqvist.

– Jag har jobbat mestadels med hockey och SHL, så det är det jag hoppas få fortsätta med, säger Lena Sundqvist.

Cmore och TV4-gruppen förstärker sin kommenteringssida. Kanalen har gjort klart med Radiosportens Lena Sundqvist. Sundqvist har jobbat på radion i fyra år och bland annat kommenterat OS i Sotji, VM i ishockey för både herrar och damer, dam-VM i fotboll och herr-EM i basket.

Nu tar hon steget över till tv.

– Framför allt känns det kul och spännande, och väldigt utmanade. Sedan är det också vemodigt att lämna något man trivs med, och jag trivdes väldigt bra på Radiosporten.

"Lite för bra erbjudande"

– Men när de hörde av sig fastnade idén och när jag hade tänkt på det ett tag så kunde jag inte tacka nej, det var ett lite för bra erbjudande att få testa på det här, säger hon.

Hur skulle du beskriva dig som kommentator?

– Jag är ganska intensiv, det jag oftast får tänka på är att variera mig och lugna ner mig. Jag brukar få höra att jag är medryckande också. Det är ganska mycket känslor.

Vad vill du jobba med?

– Först och främst vill jag komma in i det och göra tv-referat istället för radioreferat. Det känns som steg ett innan man siktar längre, man vill bara komma in i det och få det att fungera som det gjort på radion.

– Sedan självklart, jag har jobbat mestadels med hockey och SHL så det är det jag hoppas få fortsätta med. Dels så är jag uppvuxen med hockey och har ett brinnande intresse, även om jag själv spelade fotboll. Dels så är det den sport jag mest gillar att kommentera, på grund av tempot. Jag gillar att jobba med intensiva sporter, det är både lättare och roligare när det går undan och händer lite grejer.

"Hon är skitduktig"

Fredrik Olofsson, sportchef på TV4, har skött förhandlingen med Sundqvist och är mycket nöjd med värvningen.

– Hon är skitduktig, en bra och spännande röst som tillför någonting som generellt sett inte finns bland kommentatorer. Jag gillar energin, hon är inte fullt så teknisk som mycket av kommenteringen blir idag. Hon har liksom liv och energi i rösten. Sedan är det ett plus att inte alla är stockholmare, säger Olofsson.

Arvidsjaur-fostrade Sundqvist intygar att dialekten är där för att stanna.

– Självklart, den sitter djupt rotad. Men det är ju härligt, det bli väl tråkigt om alla är likadana eller?

Fredrik Olofsson säger att planen är att långsiktigt bygga Sundqvist till en toppkommentator.

– Hela tanken med värvningen av Lena är att hon ska jobba med högprofilierade rättigheter. Då kommer SHL, mästerskap och så in. Det är tanken i förlängningen. Hon ska bli bättre på något hon redan är bra på.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!