Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leksands tunga smäll – borta i sex månader

Mattias Karlsson. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Leksand får klara sig utan veteranen Mattias Karlsson när SHL drar i gång. 

34-åringen har opererat en axel och nu väntar upp till sex månaders rehab. 

– Det behövde åtgärdas, och det var bättre att göra det nu i stället för senare närmare säsongen, säger Karlsson till Leksands hemsida

Inför den gångna säsongen anslöt Mattias ”Kolan” Karlsson till Leksand från Karlskrona och fick direkt ett ”A” på tröjan. Karlsson var sedan en given kugge i laget när de tog steget tillbaka till SHL.

Men när hockeysäsongen drar i gång i höst så får Leksand klara sig utan Karlsson. Han har drabbats av en axelskada under försäsongen och tvingats till operation. 

- Mattias operation har gått bra, och helt enligt plan. Nu måste det få ta sin tid med försiktig rehab för att stärka upp efter operationen. Skadan ska vara 100 % återställd innan Mattias släpps på med full träning igen. Vi kommer att göra uppföljande bedömningar för att ha kontroll så att rehabprogrammet ligger rätt i fas under processens gång. Läkningstiden kan variera, men vi får räkna med 4-6 månaders frånvaro för Mattias, säger lagläkaren Enrico Mansfeld till klubbens hemsida

Planerar inte att värva - trots skadan

Leksands GM Thomas Johansson berättar att de i nuläget inte har för avsikt att ta in en ersättare till Karlsson. 

- Det är så klart väldigt tråkigt för oss att Mattias är borta så lång tid. Det skapar å andra sidan en möjlighet för andra backar att ta för sig nu. Ser vi att det finns ett behov av att stärka upp backsidan innan Mattias är tillbaka så kommer vi att göra det, men just för stunden kommer vi inte att göra några justeringar på backsidan, säger han.