Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksands stjärna hyllar nyförvärvet

Marik Hrivík tror på en bättre säsong för Leksand.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

SHL drar i gång när Leksand tar emot Skellefteå.

Då hyllar Leksands stjärna Marek Hrivík en annan stjärna – nyförvärvet Peter Cehlárik.

– Han gjorde några väldigt fina mål under försäsongen och förhoppningsvis kan han bära med sig det in i säsongen, säger Marek Hrivík.

Under lördagen tar Leksand sina första skär i SHL 2020/2021 när Skellefteå kommer på besök till Tegera arena.

Marek Hrivik är glad att det är premiär igen efter att förra säsongen snöpligt ställdes in.

– Jag är bara glad att premiären äntligen är här. Träningslägret är över och vi kan börja spela de riktiga hockeymatcherna och starta säsongen, säger Hrivík.

Hur är känslan i laget?

– Bra, killarna är förberedda. Alla är spända och jag tror att vi kommer ha några riktigt bra matcher i år. 

Nu väntar alltså Skellefteå AIK i premiären.

– Vi vet att de har ett riktigt bra lag. Deras kedja med (Joakim) Lindström är riktigt farlig. Förra säsongen flög de alltid ut i den första perioden så vi måste vara redo att hantera dem.

Marik Hrivík hyllar Peter Cehlárik

Förra säsongen blev allt annat än bra för Leksand som slutade näst sist i SHL-tabellen med elva poängs marginal upp till Brynäs på säker mark. Hrivík tycker att det mesta talar för en bättre säsong nu.

– Vi har några nya spelare och ett nytt tränarteam. Jag tycker det känns som en förbättring. Vi får förstås se var vi står när säsongen börjar men just nu känns det som att vi är bättre än vid samma tidpunkt förra säsongen.

Ett nyförvärv som imponerat på Hrivík under försäsongen är stjärnforwarden Peter Cehlárik som hämtats in från Boston Bruins.

– Själklart är jag väldigt imponerad av hur Peter Cehlárik har spelat. Han gjorde några väldigt fina mål under försäsongen och förhoppningsvis kan han bära med sig det in i säsongen.

Har du några personliga mål inför säsongen?

– Mitt mål är att vara i ett vinnande lag i år. Det är det viktigaste just nu. Vi får se hur det går men jag hoppas bara att laget ska vara bra. I andra hand kommer att förbättra mig själv individuellt från förra säsongen.