Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksands mardröm: Sju spelare saknas

Tränaren Ulf Samuelsson får pussla lite extra för att få till ett slagkraftigt lag i kväll.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Marek Hrivik.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Mattias Ritola.Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Leksand jagar segrar.

Men förutsättningarna kunde ha varit bättre.

Hela sju spelare saknas på grund av skador och sjukdom i truppen borta mot Frölunda i kväll.

Efter nio raka förluster kom en efterlängtad seger mot Oskarshamn för Leksand. Laget som ligger sist i tabellen är i desperat behov av poäng. I kväll ställs de mot seriefemman Frölunda på bortaplan. Och förutsättningarna kunde ha vara bättre för bottenlaget.

I förra veckans möte med Rögle fick centern Linus Persson att lämna isen redan efter första bytet. Det står nu klart att Persson drabbats av en armskada och kommer att missa resten av säsongen. Han är inte den enda som saknas mot Frölunda i Scandinavium i kväll.

Flera juniorer kan få chansen

Hela sju spelare saknas i Leksands trupp på grund av skador och sjukdom. Förutom Linus Persson rör det sig om Marek Hrivik, Andrée Hult, Mattias Ritola, Mattias Karlsson, Emil Heineman och Mattias Göransson.

I stället kan flera juniorer få chansen.

– Vi plockar in Nils Åman från juniorlaget och som bereds speltid. Marcus Karlberg åker också med där jag tror att även han kommer få speltid. Sen följer Alexander Lundqvist med som sjundeback. Vi kommer nog ta med oss ytterligare en juniorforward men vem det blir har vi inte bestämt ännu, säger assisterande tränare Gunnar Persson till Siljan News.