Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksands mardröm: Sjätte raka förlusten

Höjdpunkter: Luleå-Leksand.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Sex raka förluster och Leksands kris fortsätter.

Luleå vann med 4-3 efter jättetalangen Noel Gunlers magiska passning.

– Han har jättemycket hockey i sig, det visar han där, säger segerskytten Petter Emanuelsson till C More.

Det var Luleå som gång på gång tog kommandot hemma mot krislaget Leksand. Men dalalaget lyckades komma tillbaka flera gånger om.

Trots numerärt underläge lyckades Jonas Berglund få in 1-0 till hemmalaget tidigt i den första perioden. Med ett par minuter kvar till signalen kom dock kvitteringen genom Marek  Hrivik, som satte sitt femte mål för säsongen.

Einar Emanuelsson såg till att åter försätta Luleå i ledningsposition i den andra perioden, men precis som i inledningen kom svaret snabbt. Den här gången tog det inte ens en minut innan Leksand hade kvitterat, den här gången genom Thomas Valkvae-Olsen.

Luleå skulle ändå gå till periodpaus i ledning.

Sjätte raka förlusten för Leksand

Isac Brännström höll sig framme och prickade in 3-2 för Luleå, 21-åringens första för säsongen, och Leksand var återigen i brygga – för tredje gången under kvällen.

Historien upprepade sig och Jonas Ahnelöv fick in 3-3 med drygt åtta minuter kvar att spela. 

Matchen såg ur att gå mot förlängning.

Men det var Luleå som skulle gå segrande ur striden efter Petter Emanuelssons segermål. Emanuelsson hade helt öppet mål efter 18-årige jättetalangen Noel Gunlers magiska passning.

– Han vet att jag är där och det var en grym passning, Han har jättemycket hockey i sig, det visar han där, säger Emanuelsson till C More.

I och med förlusten är Leksand nu uppe i sex raka förluster och mardrömssviten är intakt.

På lördag tar laget emot Djurgården och då kan nyförvärvet Spencer Abbott, förra säsongen i Mora, vara spelklar.

Philip Samuelsson: ”Aldrig roligt”

Leksands nyförvärv Philip Samuelsson gjorde vid 28 års ålder SHL-debut.

Och visst grämer han sig över resultatet.

– Det är aldrig roligt att förlora. Framför allt inte när vi släpper in ett mål med en minut kvar. Då är det tungt. Det svider, säger han till DT. 

Samuelsson, som faktiskt är född i Leksand, har 13 NHL-matcher och 563 AHL-matcher på meritlistan. Nu väntar hemmadebut i Tegera arena.

– Jag ser fram emot att spela på lördag. Nu lägger jag det här bakom mig och ser fram emot nästa match där vi ska återhämta oss, säger Samuelsson.