Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksands hjälte tog revansch på sig själv

För tredje matchen i följd vann Leksand en hemmamatch med 3-2 efter förlängningsspel
Peter Cehlárik gjorde två mål mot Färjestad.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Leksand tog bonuspoängen mot Färjestad.

Hjälte blev Oskar Lang som tog revansch efter att ha suttit utvisad vid båda lagets baklängesmål.

– Det var första målet för säsongen också, så det var väldigt skönt, säger Lang i C More.

Efter en fartfylld men mållös period var det till sist Leksand som tog ledningen hemma mot Färjestad i inledningen av den andra.

26 sekunder in i perioden sköt Peter Cehlárik ett skott som styrde via försvarare innan den gick in bakom Arvid Holm i målet.

Daniel Viksten kvitterade i powerplay med sitt åttonde mål för säsongen när han rakade in 1-1 och resultatet var oavgjort även inför den sista perioden – detta trots en puck i nät från Leksand och en straff för Färjestad. Marek Hrivíks mål var regelvidrigt och Janne Juvonen räddade Michael Lindqvists straff.

Oskar Lang hjälte mot Färjestad

– Det är en kamp där ute. Vi ska fortsätta att mata på, pressa och på det sättet också skapa mer chanser här i tredje, säger Peter Cehlárik i C More i den sista periodpausen.

Just Cehlárik gav Leksand ledningen i den sista perioden med ett slagskott som var hans åttonde mål för säsongen men Michael Lindqvist kvitterade i mitten av den sista perioden och såg till att matchen gick till förlängning.

Förlängningen hann inte spelas länge innan Leksand-forwarden Oskar Lang drev in pucken mot mål och tryckte in den bakom Arvid Holm.

– Det var riktigt skönt att få med oss två poäng. Det var så klart surt att släppa in ett 2-2-mål ganska sent, säger Lang i C More efter matchen.

Oskar Lang hjälte efter utvisningarna

Oskar Lang själv var dessutom den spelare som – indirekt – låg bakom båda Färjestads mål eftersom han satt på utvisningsbänken när de kom.

– Det var extra skönt därför och det var första målet för säsongen också, så det var väldigt skönt, säger Lang.

– Det var väldigt jämnt men jag tycker vi har övertaget så det är välförtjänt att vi vinner.

Färjestad fick alltså bara inkassera en poäng efter en starkare period i SHL.

– I den här ligan finns det inget motstånd som är mindre bra. Du behöver vara där varje kväll eller eftermiddag. Vi ska vara glada över en poäng, säger tränaren Johan Pennerborn i C More.

Johan Svensson och Adam Johansson gästar veckans avsnitt av Hockeyjuryn