Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksands glädjebesked efter mardrömsskadan

Foto: BILDBYRÅN

Här är glädjebeskedet Leksands IF väntat på i knappt två månader: 

Jonas Ahnelöv är redo för match igen.

– Då såg man hur det sken i ögonen på honom. Det var en jäkla skillnad, säger Thomas Johansson, GM i Leksand.

Mer om LIF: Backens otroliga resa: ”Har funderat mycket på om det är värt det”

Slutet av augusti: Jonas Ahnelöv får en skridskoskena mot sin hals under en träning, vilket är starten på en dramatisk dag och tid i 32-åringens liv.

Blodet sipprar ut på isen, hans hockeyutrustning måste klippas upp och kort efter forsas han till Falu lasarett.

– Jag tänkte på om jag skulle få träffa mina barn igen, ja sådana funderingar var det som snurrade uppe i huvudet. Det var riktigt jäkla otäckt och det är något jag inte önskar någon annan människa att behöva vara med om, sa Ahnelöv till Siljannews efter mardrömsdygnet.

”Det kändes som den gamla Jonas igen”

Knappt två månader har nu passerat, och det har länge varit oklart när – eller om – Jonas Ahnelöv skulle dra på sig LIF-tröjan igen. 

Det visar sig att han gjort stora framsteg senaste veckan. 

Så pass att han finns med på Leksands buss till Oskarshamn. 

– Han åker med laget till Oskarshamn och är tillgänglig för spel. Jag vet inte hur laget kommer formeras, men han är med bland åtta backar. Han var med i Linköping senast också, men då var det mest för att hänga med grabbarna och känna på det lite mer. Den här gången uppfattar jag det som att han är tillgänglig och redo, säger Thomas Johansson. 

Det måste vara en lättnadens suck för föreningen, laget och framför allt honom själv?

– Absolut, framför allt för Jonas. Att han hamnat på en annan nivå än för en dryg månad sedan. Han har varit med och tränat veckan som gått, och det har stärkt honom. Det känns jättekul. 

Thomas ”Tjomme” Johansson upplever att Ahnelöv hittat tillbaka till sig själv.

– Man brukar se glöden i ögonen när man pratar med spelarna, men den har varit sådär hos Jonas under lång tid. Fram tills för någon dryg vecka sedan. Då såg man hur det sken i ögonen på honom. Det var en jäkla skillnad. Det kändes som den gamla Jonas igen, avslutar Leksands general manager.