Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leksands lättnad: Stjärnan stoppas

Leksands Max Véronneau är uttagen som reserv till Kanadas OS-trupp. 

Men huruvida det faktiskt blir något OS är alltjämt oklart - stjärnan stoppas nämligen från att åka till lagets samling. 

– Det suger, så klart, säger Max Véronneau till Dalarnas Tidningar. 

NHL-spelarna har stoppats från att delta i OS vilket öppnar för spelare från andra ligor att skina. Samtidigt har frågan huruvida SHL-lagen ska släppa sina spelare har diskuterats på hemmaplan. 

Stjärnans besvikelse 

En spelare som skulle befunnit sig på plats när Kanadas trupp till OS samlas i schweiziska Davos för ett gemensamt läger under lördagen är Leksands poängkung Max Véronneau. 

Men spelaren är inte på plats då Kanada inte vill riskera onödiga resor för spelarna, något som Veronneau berättar om för Dalarnas Tidningar

– Lagledningen hade förstås helst velat ha mig med på lägret, men med tanke på hur osäkert läget är just nu så vill de inte att jag reser. Det finns alltid en risk att få covid, så av säkerhetsskäl vill de att jag stannar hemma, säger Max Véronneau till tidningen. 

Véronneau ligger trea i SHL:s poängliga och hade sett fram emot att få representera sitt land. 

– Det suger, så klart. Jag har aldrig representerat mitt land i en internationell turnering så jag var taggad på att åka dit, men samtidigt är jag medveten om situationen. Det blir nog bäst så här, säger han till Dalarnas Tidningar. 

Istället får Véronneau träna på med sitt Leksand men han kan fortfarande kallas in om laget får in coronasmitta i truppen.