Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅNFoto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
 Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅNFoto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
 Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Leksands besked: "Marknaden är död"

Publicerad

Leksand tog sensationellt klivet upp i SHL efter en kvalrysare mot Modo förra våren.

Men väl där har man haft det tufft, och laget ligger näst sist efter drygt halva serien.

Man är på jakt efter spelare som kan förstärka offensiven – men värvningsplanerna är inte särskilt nära att gå i lås.

– Marknaden är helt död, det finns nästan ingenting. Vi kan ju inte handla om det inte finns någon, säger klubbens sportråd Mikael Karlberg.

Leksands fjolårssäsong är redan inskriven i hockeyhistorieböckerna.

Från en bottenplacering efter halva säsongen tog man sig hela vägen till kvalserien – och sedermera till en direkt avgörande match mot den klassiska klubben Modo.

Medan Peter Forsberg slet sitt hår på läktaren sprätte Brock Montpetit in det avgörande målet i förlängningen, och jublet visste inga gränser.

Men sedan dess har det gått tyngre.

 

LÄS MER: Stor dramatik när Leksand slog Malmö

Ligger näst sist i SHL

I högstaligan har laget inte räckt till, och efter 32 omgångar står Leksand på just 32 poäng. Fem poäng före jumbon Rögle, som dock har en match mindre spelad.

Truppen är i princip densamma som spelade i HockeyAllsvenskan, och klubben tittar omkring sig efter nya spelare.

– Vi tycker att i stort sett alla blivit bättre sen vi gick på is, men naturligtvis kollar vi vad som finns runtomkring. Men just nu är det inget riktigt hett, säger sportrådet Mikael Karlberg till DT.

 

MR MADHAWK: Skönt utgångsläge för Leksand nu

"Marknaden är helt död"

Karlberg menar att spelarmarknaden är riktigt kall just nu, och det är i princip omöjligt att hitta spännande spelare.

– Vi har tittat sen vi gick på is och kollat om det finns någon. Men marknaden är helt död, det finns nästan ingenting. Jag tror de flesta lagen är ute och letar och tittar. Man hör samma sak när man frågor omkring. Just nu är det ingenting som är hett.

Han menar vidare att de är nöjda med sin trupp som den är nu, men att fler offensiva kvalitéer skulle vara bra.

– Det skulle ju inte skada om det kom in någon riktigt bra. Men vi kan ju inte handla om det inte finns någon...

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag