Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leksand: "Vi har inte ekonomi att värva"

Leksand är på jakt efter förstärkningar
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Leksand vill förstärka truppen inför slutspurten av SHL, och ett eventuellt kval.

Men ekonomin är stram – och nu uppmanar klubben sina supportrar att gå på matcherna.

– Vi har inte ekonomi för att värva en spelare med det som finns i kassan, säger klubbens ordförande Åke Norström till Dalarnas Tidning.

Leksand slåss i botten av SHL, och mycket pekar på att det kommer att bli kvalspel till våren. De har nämligen tolv poäng upp till Örebro, som är närmaste lag ovanför kvalstrecket, med elva omgångar kvar att spela.

Värvade Mattias Ritola

Nyligen värvades Mattias Ritola hem, men för att stärka truppen ytterligare inför ett eventuellt kval ber de nu sina supportrar om ekonomisk hjälp. Och det är bråttom – transferfönstret stänger redan den 15 februari.

– När det gäller långsiktigt är det givetvis viktigt för oss att vara kvar i SHL. Vår satsning i förhållande till att vi gick upp förra året handlar om att vi ska etablera oss i SHL och vara kvar. Då löser vi den långsiktiga ekonomin också, säger Åke Norström.

Backar från påstående

I ett medlemsbrev som Dalarnas Tidning tagit del av medger klubben att "precis som i andra föreningar är det tufft med likviditeten just nu".

Ett påstående som klubbens ordförande Åke Norström dock väljer att backa ifrån då DT-sporten tar upp citatet.

– Vi har inga likviditetsproblem idag. Vi har inte staplat upp en jättestor likviditet i bolaget. Däremot har vi nära kontakt med medlemmar som gått in och stöttat oss genom Vision 2019, där vi fick in mycket pengar och som vi ska använda. Sedan har vi fått stöttning av P-O Ejendal, och vi har flera som vill gå in och stötta oss, säger han.