Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksand värvar – Modos stjärna klar

Foto: Ronny Johannesson

Leksand slår till med en värvningskupp. Den krisdrabbade dalaklubben värvar hem forwarden Mattias Ritola från Modo.

– Det känns grymt kul det här! Skitkul att få komma "hem", och jag ska försöka hjälpa laget så mycket jag bara kan, säger Ritola till Leksands hemsida.

Modo har gjort klart med Torontoforwarden William Nylander. I gengäld släpper Modo forwarden Mattias Ritola till Leksand.

– Det känns skönt att äntligen få hit honom, jag har jobbat på honom ett tag nu. Tack vare ett gott samarbete med Modos general manager Per Svartvadet blev det äntligen möjligt, säger Leksands sportchef Tommy Salo i ett pressmeddelande.

NHL- och landslagsmeriterad

NHL- och Tre Kronor-meriterade Mattias Ritola, 27, har inte riktigt fått i gång mål- och poängproduktionen under hösten. Hittills har det blivit två mål och två assist.

Kanske lossnar det nu när han flyttar hem till Dalarna där han är född och fostrad.

– Jag har ju hållit på Leksand sedan jag var liten, och har följt laget noga hela tiden sedan jag lämnade föreningen. Jag känner många av killarna i laget och ser verkligen fram emot att få komma dit och träffa alla igen, säger Mattias Ritola till Leksands hemsida.

Har spelat i Leksand

Han spelade i Leksand som junior och har även spelat i elitserien (SHL) och hockeyallsvenskan med dalaklubben.

Ritola har spelat i NHL-klubbarna Detroit och Tampa Bay och har gjort fyra mål och fem assist på 43 NHL-matcher.