Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksand vann dramat – efter målfestperiod

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Efter snål första period med få chanser öppnade matchen rejält i den andra perioden. 

Hela sex mål smällde Skellefteå och Leksand till med där den sistnämnda stod för fyra av målen.

Första perioden mellan Skellefteå och Leksand kommer inte att gå till historieböckerna. Den slutade mållös efter blandade chanser åt båda hållen.

Målfest i andra perioden

I den andra perioden växlade båda lagen upp rejält. Leksand bjöd på hela fyra mål under en period och Skellefteå mäktade med två. Leksand hade ett visst spelövertag men det svängde åt båda håll.

Tredje perioden fortsatte i hög intensitet med många chanser. Joakim Lindström reducerade till 3-4 med åtta minuter kvar och efter det inledde en kamp mot klockan att kvittera.

Fjärde raka segern för Leksand

Det var i stället Leksand som kunde stänga matchen. Med två minuter kvar kunde Mattias Ritola i Power play utöka till 5-3, hans andra mål i matchen.

– Bra match från Skellefteås sida också. Vi kom ut bra i första och fortsatte i andra. Det var starkt att knyta ihop säcken i den tredje perioden, säger Ritola i C more. 

En minut senare satte Martin Karlsson spiken i kistan när han utökade till 6-3 i tom bur. Det var Leksands fjärde vinst i rad och de ligger på sjunde plats i SHL.