Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksand vände och vann – bröt den tunga sviten

Leksand vände och vann i heta mötet mot Rögle
Leksands Daniel Gunnarsson jublar efter sitt målFoto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Mardrömmen är slut för Leksand. 

Efter fem raka förluster kom äntligen segern – då Rögle besegrades med 3–2. 

– Det var förbannat skönt. Det har varit riktigt tungt ett tag, säger Mattias Ritola till C More. 

Nykomlingen Leksands säsong har hittills varit en mardröm och inför lördagsmatchen mot Rögle låg laget sist i SHL och hade fem raka förluster. 

På hemmaplan i Tegera Arena hoppades laget bryta den tunga sviten. 

Den första perioden var jämn, men Rögle var något bättre och hade i början av matchen en puck inne bakom Leksands målvakt Axel Brage. Men efter en domarkonferans kom beslutet. Målet blev bortdömt efter att en Röglespelare stört Brage i målet, hävdade domarna. 

– Det är helt fantastiskt konstigt. Varenda spelare, tränare, varenda supporter vill se såna mål. Det är något riktigt konstigt, sa Rögles Simon Ryfors, som fick sitt mål bortdömt, i C More. 

Målet för skåningarna kom dock. Med 19 sekunder kvar av den första perioden gjorde Anton Bengtsson ledningsmålet. 

Leksand kvitterade 

Leksands Daniel Gunnarsson kvitterade efter sju minuter i den andra, men bara någon minut senare kom en ny kalldusch för hemmalaget. Daniel Zaar gav åter Rögle ledningen och inför den avslutande perioden var ställningen 1–2. 

Men den här gången vägrade Leksand att gå av isen som det förlorande laget. Marek Hrivik kvitterade och några minuter senare kom det förlösande ledningsmålet då Jonas Ahnelöv stänkte in 3–2, efter en fin passning av Mattias Ritola. 

Leksand tog därmed sin första trepoängare sedan laget besegrade Malmö den 2 november. 

– Vi är riktigt besvikna. Vi kom inte ut med rätt fokus i den tredje perioden samtidigt som vi var lite trötta också, eftersom vi var tvunget att rulla på tre kedjor. Ni ska vi komma tillbaka starkare på måndag, säger Rögles tränare Cam Abbott vars lag lider av flertalet skador. 

”Förbannat skönt”

Gladare var dock Leksands Mattias Ritola. 

– Det var förbannat skönt. Det har varit riktigt tungt ett tag. Samtidigt är det väldigt skönt att ta segern på hemmaplan. Vi försökte ta med oss så mycket som möjligt från Djurgårdsmatchen och i den andra och tredjeperioden idag kändes det som vi fick utdelning, säger Ritola, till C More, som hoppas fortsätter vinna. 

– Vi måste ta med oss det som är bra, samtidigt som vi måste hålla nere bytena och jobba disciplinerat.