Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksand utklassade: ”Fiasko från vår sida”

Örebro hade en rolig eftermiddag i Dalarna.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Leksand har förlorat åtta raka matcher mot Örebro på hemmais.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Örebro trivs i Dalarna.

Närkelaget vann inte bara rond ett av kvartsfinalen mot Leksand, man inkasserade i samma stund sin åttonde raka seger i Tegera Arena. 

– Det är fiasko från vår sida, säger LIF-kaptenen Patrik Zackrisson i C More.

Leksand och Örebro äntrade isen i Tegera Arena med liknande ingångsvärden under söndagseftermiddagen när den första rundan av kvartsfinalen skulle avgöras.

Båda lagen hade, i väntan på åttondelsspelet, varit spellediga sedan över en vecka tillbaka då Leksand nöp tredjeplatsen i grundserien, och Örebro slutade sexa. 

Uppehållet kan möjligen ha påverkat matchinledningen, som var aningen ringrostig. 

Den första perioden skulle innehålla två mål, ett från Linus Öbergs klubba och en kvitteringspuck av hemmalagets Carter Ashton, som gjorde sitt första slutspelsmål på svensk is. 

Om den första akten var jämn tillhörde den andra perioden Örebro helt och hållet. Laget vann inte bara skottstatistiken med övertygande 10-2, närkingarna gjorde även två raka mål vilket innebar att bortalaget satt i förarsätet inför slutperioden.

– Vi kan bättre, helt klart. Vi måste komma upp i intensitet och vårt passningsspel. De har alldeles för mycket puck och får för lätta utspel, tyckte Johan Fransson, som gjorde comeback under söndagen efter sin skadefrånvaro:

– Det är fantastiskt roligt att vara tillbaka, sa han i C More.

Örebros mäktiga svit i Tegera Arena

20 feb 2015: 3–5

1 okt 2016: 2–3

4 feb 2017: 1–2

24 okt 2019: 3–5

16 jan 2020: 0–1

1 okt 2020: 3–5

2 feb 2021: 1–5

Örebro tog åttonde raka borta mot Leksand 

Örebro lyckades hålla undan i den tredje perioden och mota undan Leksands forceringsförsök. Niklas Erikssons mannar utökade även sin ledning till 1-4 genom Emil Larsson efter en rapp kontring som regisserades av Stefan Warg och kroaten Borna Rendulic, som nu gjort poäng i åtta raka matcher.

Rodrigo Abols gjorde kort därefter 1-5 i öppen bur efter att Leksand plockat ut målvakten Janne Juvonen med 10.45 kvar av den tredje perioden. En vild chansning, som inte gick hem. Just Abols var i poängform och prickade sedermera in 1-6 vilket var hans fjärde pinne i matchen.

Slutsiffrorna skrevs till 1-6 och det betyder att Örebro nu leder kvartsfinalsserien med 1-0 i matcher.

– Fiasko från vår sida. Finns inget mer att säga. Vi ligger efter i allt. Vi vinner inga dueller, har inga passningar på bladet och kommer inte med fart. Vi är för stillastående och klena, tyckte Patrik Zackrisson efteråt.

Största siffrorna på 32 år

Enligt Twitterkontot @DomarnaPunktSe var detta Leksands största hemmaförlust i slutspelssammanhang sedan 1989.

https://twitter.com/DomarnaPunktSe/status/1381268808996913152

Örebro förlängde dessutom sin mäktiga svit söder om Siljan då segern under söndagen var den åttonde raka mot Leksand på bortaplan. 

LIF har haft svårt för Örebro på SHL-nivå och den senaste hemmasegern tog man 28 november 2014.

– Det är tajt. Vi får till spelvändningarna bra i andra perioden och lyckas använda vår fart på ett bra sätt. Nu gäller det att nollställa sig och fokusera på morgondagen (måndag), analyserade kaptenen Stefan Warg i C More.

Notera: Leksand spelade i Hockeyallsvenskan säsongerna 2015/2016, 2017/2018 och 2018/2019.