Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksand tvingas stoppa värvningar under krisen

Spencer Abbott.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Leksand tvingas lägga värvningarna på is under coronapandemin.

Sannolikt blir det heller ingen återkomst för Spencer Abbott.

– Vi vet inte riktigt hur samtiden ser ut, säger general managern Thomas Johansson till HockeyNews.se.

Leksand är en av många SHL-klubbar som ligger lågt på spelarmarknaden under pandemin.

Så sent som tidigare i veckan berättade SHL:s sportchef och vice vd Johan Hemlin att elva av fjorton SHL-klubbar ser ut att sänka sin spelarbudget inför kommande säsong.

– Det gäller ju att försöka ta vecka för vecka och se om man kan flytta fram positionerna eller om man måste behålla dem. Det är som i de flesta klubbar i det avseendet, säger Leksands general manager Thomas Johansson till HockeyNews.se. 

Den dag det ekonomiska läget lättar är Leksands ledning på det klara vad man ska fokusera på.

– Vi tittar på och försöker framför allt prioritera backsidan där vi ska lyfta in nån back. Initialt letar vi efter en offensiv back, som kan hjälpa oss både i spelet med pucken och även vara ett bra hot i powerplay. Det är de kvaliteterna vi främst är ute efter, för jag tycker att vi har fler av den andra typen med stabila defensiva pjäser. Vi behöver krydda lite grann med någon som är duktig med pucken, säger Johansson.

Spencer Abbott inte aktuell för Leksand

Utöver det vill man ha in minst en toppforward till innan SHL-säsongen startar. Men det kan dröja ett bra tag innan Leksand kan värva igen, i vissa fall en bit in på säsongen, enligt Thomas Johansson.

Han ställer sig också tveksam till om Spencer Abbott, som spelade på artistkontrakt förra säsongen, kommer återvända till Leksand. Han är inte Leksands högsta prioritet just nu.

– Från vår sida får vi avvakta lite grann. Det finns en skattesituation. Helst av allt vill man att spelarna ska vara med från den 1 augusti eller åtminstone i samband med att serien börjar och den möjligheten besitter inte Spencer just nu.