Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Många spelare når inte sin fulla potential”

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

LEKSAND/STOCKHOLM. Ulf Samuelsson förlorade sina fem första matcher som Leksandstränare. 

Men i lördagens möte med Oskarshamn kom till slut tre poäng – och dessutom säsongens första nolla. 

– Vi måste hitta en kontinuitet och vinna fler matcher i rad, säger målskytten Patrik Zackrisson. 

Leksand har som bekant haft det tungt under säsongen, och ser ut att få sikta in sig på kval. De enda som samlat ihop färre segrar under säsongen är Oskarshamn – och de båda lagen ställdes under lördagen mot varandra i Tegera arena. 

Där kunde Patrik Zackrisson ge hemmalaget ledningen i numerärt överläge efter åtta minuter – och sex minuter senare skickade Sebastian Wännström in 2-0 i samma spelform. 

Första segern för Ulf Samuelsson

Marek Hrivik utökade ytterligare i den andra perioden – och återigen kom målet i powerplay. 

Leksand vann med 3-0 – och bröt därmed den blytunga trenden på nio raka förluster. Segern var även den första för den nye tränaren Ulf Samuelsson, som gått utan poäng i fem raka matcher efter att ha ersatt Roger Melin. 

Det här var även första gången den här säsongen som Leksand höll nollan. 

– Det är lite tillfälligheter att man får in puckarna, men visst var det roligt att få göra mål igen. Jag hade lite flyt också, man ska ha lite stäm ibland, det har jag inte haft hittills så visst är det skönt att få det två matcher i rad, säger Patrik Zackrisson efter matchen. 

Hur viktigt var det att vinna på det sätt ni vann?

– Det är viktigt. Jag tycker att vi spelar skitbra i två perioder. I den tredje blir vi lite mer defensiva och försvarande, samtidigt stänger vi ner det bra och visar jäkla bra inställning hela matchen.

Ni har tagit in en idrottspsykolog i veckan, hur mycket har han hunnit påverka?

– Egentligen inte så mycket. Han har presenterat sig och berättat hur han jobbar. Nu ska ha han individuella samtal för att se vilka som är intresserade. Han har lite övningar så de som behöver ska kunna få hjälp med att kunna klara den mentala biten, analysera matcher, utvecklas och ta nästa steg.

Är du öppen för hjälp?

– Ja, absolut! Jag är villig att lyssna för att se vad det finns för tankar och idéer.

”Får inte ut sin fulla potential”

Hur mycket sitter det mentalt att du inte fått spelet att stämma fullt ut hittills i Leksand?

– Jag tror att det är jättemycket. Det känns som vi har många spelare i laget som inte når ut till sin fulla potential, och det beror inte på arbetsinsatsen eller inställningen. Det är en självförtroendegrej. För att få allt att stämma, det där sista lilla som vi saknat, att slå passningen i tid, att slå rätt passning, det kan vara en enkel passning, att man gör det handlar om självförtroende och det är något som många har saknat.

Med mål två matcher i rad, har ditt självförtroende fått en boost?

– Jag vet inte om jag tänker på det sättet, att det bara handlar om mål. Det är många andra saker jag är beroende av för att få självförtroende, som att vara trygg och stark med pucken, ligga rätt i banan hela tiden och vinna närkamper. Jag tycker inte att jag kommit upp i maximal kapacitet i de delarna i någon av matcherna hittills.

Det kändes ändå som du var mer delaktig i spelet i dag?

– Ja, men det kanske också är för att vi som lag har mer puck i dag.

Hur stora växlar ska man dra på den här segern?

– Sist vi vann var sist vi mötte Oskarshamn. Sedan dess har vi inte vunnit. Det är som jag har sagt hela säsongen att det räcker inte att vinna en match. Vi måste hitta en kontinuitet och vinna fler matcher i rad. Det är en match, mer än så är det inte, men självklart var det viktigt att känna att vi kan vinna. Nu väntar Frölunda borta, det är en jättetuff match. Det segern gav är att vi kan ladda om och åka ner till Göteborg och känna att vi kan vinna hockeymatcher.