Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksand föll – tappade allt på 11 (!) sekunder

Skellefteå firar Jonathan Pudas 2-1-målFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Leksands Daniel Gunnarsson depparFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Leksand såg ut att gå till periodpaus med en 1-0-ledning.

Men efter två snabba mål av Oscar Möller och Jonathan Pudas hade Skellefteå vänt matchen på elva sekunder – och kunde tillslut vinna matchen med 3-2. 

– Det är alltid skönt inför uppehållet att ta en seger, säger Jonathan Pudas efter matchen i C More. 

 

Följ lördagens SHL-matcher direkt här!

Efter en stillsam första period, i alla fall sett till målproduktion, så blev följande period något helt annat. Leksand tog snabbt tag i matchen i andra perioden och Mattias Ritola såg till att de snuvade hemmalaget Skellefteå på ledningen. 

I alla fall en stund. För strax innan periodpaus blixtrade Skellefteå till. Först stod Oscar Möller för en kvittering efter lite assistans av Philip Broberg och Jacob Olofsson. Sen rann det på snabbt för på elva sekunder stod det nämligen 2-1 till hemmalagets stora glädje. Jonathan Pudas hette andra målskytten i Skellefteå.  

”Några misstag av oss” 

Det sistnämnda målet videogranskades men godkändes tillslut. Vid periodpaus kunde Leksands målskytt Mattias Ritola konstatera att det strulat till sig rejält för de på kort tid. 

– Det är några misstag av oss som de tar vara på, säger han i C More. 

I C Mores studio fick Oscar Möller frågan om han var förvånad över den snabba målproduktionen:

– Ja, lite grann, det var en riktigt bra båge. Det var tur att den gick in det är bara att fortsätta tugga, svarade han. 

Pudas fortsatt het i tredje 

I tredje perioden hakade Leksand på efter chocken och gjorde 2-2 genom Daniel Olsson-Trkulja. Men Jonathan Pudas var fortsatt het och tog tillbaka ledningen till Skellefteå genom mål i powerplay. 

Matchen slutade sedan med seger till Skellefteå med 3-2 – trots att Leksand satsat allt med tom målbur i slutskedet. 

– Det var en match som gick lite upp och ner. När vi spelade bra spelade vi riktigt bra. När vi hade sämre perioder gick vi riktigt långt ner, säger Jonathan Pudas i C More.