Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksand sänktes av två snabba mål

Luleå vann efter två snabba mål i tredje perioden.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Nils Åman deppar.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Luleå tog sin fjärde raka seger när man besegrade Leksand.

Två snabba mål i den sista perioden blev avgörande efter två mållösa perioder.

Det saknades inte intensitet men det var länge målsnålt när Luleå tog emot Leksand. Efter två perioder kunde de båda lagen konstatera att resultatet fortfarande var 0-0.

– Vi skapar lägen åt oss själva och åt Leksand. Jag tycker vi är snäppet bättre men ja, det står ju 0-0..., säger Luleås Isac Brännström i C More.

– Det är en snabb match men det står 0-0. Vi måste bli lugnare och få puckarna mot mål, säger bortalagets Carter Ashton.

Två snabba mål avgjorde för Luleå

I den sista perioden skulle två mål till sist komma inom loppet av en minut.

Först var det Chris DeSousa som gav Luleå ledningen efter fyra minuter och kort därefter blev Karl Fabricius utvisad och Luleå fick spela i numerärt underläge. 

Med en man mindre på isen avlossade då Isac Brännström ett skott från distans som letade sig förbi Janne Juvonen i målet.

Jonas Berglund satte spiken i kistan med sitt 3-0-mål och Luleå tog sin fjärde raka seger i SHL. För Leksand innebar matchen den andra raka förlusten.