Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksand kan tvinga tillbaka kvalhjälten

Foto: Nils Petter Nilsson

Leksand kan komma att tvinga tillbaka Djurgårdens store kvalhjälte Jens Jakobs.

– Han har ett år kvar på kontrakt och lär väl fullfölja det om han inte blir utlånad eller hittar en annan klubb, säger Leksands sportchef Tommy Salo.

Jens Jakobs blev Djurgårdens och hela kvalseriens stora skyttekung med sju mål på tio matcher.

Jakobs hade stor del i Djurgårdens avancemang till SHL genom att förutom skjuta två mål i den sista matchen mot Västerås även sänka såväl Rögle som AIK.

Men den 30 april slutar han vara utlånad från Leksand till Djurgården och ska tillbaka till Dalaklubben.

– Hans kontrakt efter utlåningen börjar gälla den 1 maj. Det lär han väl fullfölja om han inte har något annat klart, säger Leksands sportchef Tommy Salo.

Vill inte tillbaka

Nu arbetar både Salo och Jens Jakobs agent med att hitta en annan klubb, för Jakobs vill inte tillbaka till Leksand.

– Nej, absolut inte. De gav ju mig sparken. Det är svårt att se det, sa Jens Jakobs efter Djurgårdens kliv upp till SHL.

I stället vill han vara kvar i Djurgården.

Tommy Salo vill inte hålla med om att Jens Jakobs fick sparken. Sedan den 2 januari har Leksandsforwarden varit uthyrd till Djurgården.

– Sparken kan man inte säga riktigt. Han har ett år kvar på kontrakt och lär väl fullfölja det om han inte blir utlånad eller hittar en annan klubb, säger Salo.

"Går nog att lösa"

Är det här en olycklig situation?

– Nej, det behöver det inte vara. Han funkade ju bra när han blev utlånad till Djurgården. De borde vara nöjda med honom, säger Salo.

– Det går nog att lösa på alla parter, det vill väl vi och han också. Men samtidigt, löser det sig inte måste han komma hit och träna.

Leksand har även haft bröderna Alen och Almen Bibic utlånade under säsongen, och Tommy Salo tror inte att de återvänder.

– Jag pratar med deras agenter och försöker lösa det.