Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förhandlar med NHL- meriterade backen

Foto: Mike Carlson / TT NYHETSBYRÅN

Leksands backjakt rullar vidare.

Nu har ett nytt, hett namn kommit upp på bordet.

Enligt SportExpressens uppgifter förhandlar Leksand med NHL-meriterade backen Ben Thomas, som senaste säsongen spelade för Stanley Cup-mästarna, Tampa Bay.

– Det är en spelare vi tittar på och gillar, säger general managern Thomas Johansson.

MISSA INTE: Expressen sänder Leksands matcher i Strömstad – start onsdag 18.45 (se här)

Backjakten för Leksand har varit intensiv de senaste veckorna.

Klubben var ute efter en back, men det blev två, sedan Johan Fransson skadat sig i en fritidsolycka och blivit indisponibel för lång tid framöver.

SportExpressen kunde under förra helgen avslöja att man var nära att göra klart med Joe Morrow, senast i finska Ässät. Men nya namn har ploppat upp. 

Uppåt tio namn har funnits på bordet för sportchefen Thomas Johansson.

Sportbladet avslöjade en hel rad av spelare som man är intresserade av, där bland annat svenska NHL-backarna Anton Lindholm och Gustav Olofsson fanns med. Även tidigare HV och Frölundabacken Matt Donovan.

Bekräftar intresset

Men senaste dagarna ska ett nytt namn ha diskuterats flitigt i Leksandsleden. Och källor som SportExpressen talat med säger att Ben Thomas, 25 år, senast i Tampa Bays organisation finns inom räckhåll. 

– Det finns en kontakt där vi kollat vad han tänker och i vilket läge han befinner sig, men den typen av kontakt har vi med flera backar, säger Thomas ”Tjomme” Johansson.

Siktar ni på att plocka in två backar?

– Det är grundtanken, men vi kommer inte slänga oss över första bästa. Dyker rätt spelare upp har vi ett utrymme. 

Ni har ett batteri av backar ni undersöker?

– Ja, och den jakten har intensifierats sedan Fransson blev skadad. Vi behöver ha in åtminstone en back till. Från första början siktade vi in oss på svenska backar, men tyvärr finns det inte särskilt många av den varan. Svenska killar borta i Nordamerika har inte riktigt börjat blicka mot Europa heller, däremot är det nordamerikanska spelare som nu börjar ploppa upp. Ben är en av dem som börjat blicka mot Europa.

Hur mår Johan Fransson?

– Jag har inte pratat med ”Frallan” sedan förra veckan och då var statusen oförändrad. Jag ska prata med honom under veckan.

Morrow föll ned på listan

Joe Morrow, som var väldigt nära, men aldrig klar, har fallit längre ner på listan, då klubben blivit överöst med namn från agenter, sedan det stod klart att man söker två backar, och båda två förväntas gå högt i laget och att man frigör en stor lönepost om Johan Fransson inte kan spela.

Ben Thomas har, sedan han draftades av Tampa 2014, mestadels spelat för AHL-laget Syracuse Crunch. Där har den högerfattade backen producerat 88 poäng på 290 matcher.