Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksand föll tungt efter bortdömt mål

Leksands Patrik Zackrisson.Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Oskarshamn vann på hemmaplan.Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Leksand föll tungt borta mot Oskarshamn efter att ha tappat ledningen – och fått ett kvitteringsmål bortdömt. 

Leksand inledde matchen bäst och tog ledningen strax före paus i den första perioden då Carter Camper iskallt skottfintade bort sin back och hittade till höger om Joe Cannata i powerplay. 

Svängig andraperiod 

Efter två sena Leksandutvisningar fick Oskarshamn börja inleda den andra perioden i spel fem mot tre. Smålänningarna tackade för möjligheten och bjöd på ett riktigt klapp-klapp-anfall som resulterade i att Pontus Näsén lyfte in kvitteringen. 

Oskarshamn tog sedan över perioden och tog också ledningen genom Filiph Engsund fem minuter in i perioden. Carter Camper kvitterade med 2.30 kvar av period två och kvitteringen följdes av några sekunder som kom att bli avgörande då det hettade till rejält i matchen.

Ett gruff framför Oskarshamnmålet resulterade i spel fyra mot fyra och sekunder senare utvisades Marek Hrivik 2+2 minuter för en olycklig hög klubba på Kim Rosdahl. 

Spel fyra mot tre för Oskarshamn gav utdelning då Pontus Näsén pricksöt in 3-2 och gjorde sitt andra mål i matchen – och i SHL-karriären. Oskarshamn kunde gå till pausvila efter att ha vunnit perioden med 16-7 i skott. 

– Jag siktade inte riktigt jag skjuter bara. Jag gillar att spela i powerplay, det är kul, säger Näsén om sitt andra mål i C More:s pausintervju. 

Bortdömd kvittering 

Leksand såg sedan ut att få en drömstart på den tredje perioden när Otto Paajanen styrde in 3-3 bara sekunder in i perioden. Men Leksandsjublet blev kortvarigt då målet videogranskades dömdes till slut bort för hög klubba.  

Leksands Jon Knuts säger så här om det bortdömda målet:

– De har bättre bilder än vad jag har men det känns väl som om att det är axelhöjd på Otto och han är väl kortast i laget, säger Knuts till C More.  

Istället kunde hemmalaget utöka sin ledning till 4-2 genom Filip Karlsson som påpassligt styrde in pucken och sedan punktera matchen till 5-2 i tom kasse med tre minuter kvar av matchen.  

– Fem mot fem är det vår match, första perioden ska vi ha några mer mål, fortsätter Jon Knuts.