Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leksand föll mot Skellefteå – tunga sviten fortsätter

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

För andra gången på tre dagar vann Skellefteå mot Leksand.

5-2-segern på hemmaplan var samtidigt lagets fjärde raka mot Dalalaget den här säsongen.

– Från vår sida var det två bra perioder. I den tredje står vi på hälarna och tar för många utvisningar, sade Skellefteås tränare Robert Ohlsson till C More efter matchen.

Strax innan hade jumbotronen till publikens förtjusning meddelat att Ohlsson förlängt kontraktet med Skellefteå till 2025.

Ett hungrigt och spelglatt Skellefteå mot ett Leksand i motvind gjorde att det hela närmast blev en expeditionsaffär.

Blixtsnabb kontring

Målskyttet inleddes med två mål i numerärt överläge. Först hittade Rickard Hugg sin radarkompis Linus Karlsson med en passning rakt igenom målgården. Leksands målvakt Axel Brage hann inte flytta över.

– En bra variant. I stort sett var det öppet mål, sade Karlsson till C More. Fullträffen var hans 22:a den här säsongen. Inte illa av en nykomling från Hockeyallsvenskan.

2-0 gjordes av Oskar Nilsson från backposition i början av mittenperioden och 3-0 kom strax efteråt på en blixtsnabb kontring efter tekningsvinst i egen zon. Sist på pucken var Linus Lindström.

Lagkaptenen Oscar Möller utökade till 4-0 innan Leksands Carter Camper strax före den andra pausen klippte till direkt och reducerade till 4-1 i powerplay.

Det var faktiskt Leksands blott tredje mål på hela säsongen mot Skellefteå och det allra första i numerärt överläge.

Leksands femte raka förlust

– Vi möter ett bra lag och har förlorat mycket på slutet, så vi mår inte så bra. Måste hitta en väg tillbaka i den sista perioden, sade amerikanen till C More och lät bekymrad.

Leksand försökte och försökte i den tredje perioden men fick aldrig riktig närkontakt i målprotokollet.

För när Oskar Lang gjorde lagets andra mål i numerärt underläge innebar det att ställningen var 5-2, strax innan hade nämligen Skellefteås Linus Lindström gjort sitt andra mål för kvällen och utökat hemmaledningen.

Förlusten mot Skellefteå var Leksands femte i rad och det är mycket som inte fungerar som det ska nu strax innan åttondelsfinalerna drar i gång. Som Marek Hrivik. Förra säsongen var slovaken SHL:s skarpaste forward men efter återkomsten från Novgorod och KHL är han en blek kopia av fjolårets vinnare av Guldhjälmen. Så här långt har det bara blivit två assistpoäng på nio matcher för Hrivik.