Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leksand drabbade av ny skadesmäll

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Under tisdagskvällen avgörs Leksands framtid i SHL-slutspelet. 

Då tvingas laget klara sig utan sin lagkapten Patrik Zackrisson, det skriver Aftonbladet. 

Leksand kvitterade kvartsfinalsserien mot Oskarshamn under måndagskvällen och tvingade därmed fram en tredje och avgörande match i kampen om en plats i kvartsfinalerna av SHL-slutspelet. 

Men segern kom att bli dyrköpt då lagets kapten Patrik Zackrisson fick en smäll på underkroppen. 

En skada som enligt Aftonbladet nu håller honom borta från spel när Leksand och Oskarshamn drabbar samma under tisdagskvällen. 

Zackrisson har noterats för 36 poäng (11+25) under grundserien av SHL men har än så länge inte hamnat i poängprotokollet i slutspelet. Han blir nu den senaste spelaren på en redan lång skadelista för dalalaget. Sedan tidigare saknas Lian Bichsel, Johan Fransson och Emil Heineman. 

Dessutom råder det fortsatt osäkerhet kring lagets skyttekung Max Veronneau, som inte spelat sedan han utgick skadad i lagets sista grundseriematch. 

Under måndagen var SportExpressen i kontakt med Leksands fysioterapeut Per-Ivar Andersson för att få en uppdatering om Veronneaus status. 

– Vi har bestämt att inte gå ut med information om skador under slutspelet, sa Andersson då.