Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksand är nära att säkra målvakten

Alsenfelt i Modotröjan.Foto: Michael Berggren

Markus Näslund har gett tillåtelse att förhandla med andra klubbar.

Nu förs det en positiv dialog med Leksand och båda parter är intresserade av att hitta en lösning inför Leksands återkomst i elitserien.

– Det är ett väldigt bra alternativ för honom att stanna, säger Alsenfelts agent Jacob Hedin.

Det tog sju år. Men nu är Leksand tillbaka i elitserien inför säsongen 2013-2014. En viktig pjäs för att ta sig upp igen var burväktaren Oscar Alsenfelt.

25-åringen lånades in från Modo och spelade strålande under kvalserien när leksingarna säkrade elitserieplatsen.

Nu ser det väldigt ljust ut när det gäller Alsenfelts framtid i Leksand – trots att han fortfarande har ett gällande kontrakt med Modo.

– Vi har okej från Näslund (Markus) att hitta en ny klubb för Oscar, vi för diskussioner med Leksand och de är positiva, säger agenten Jacob Hedin.

"Givetvis har andra klubbar ringt"

För ni diskussioner med andra klubbar också?

– Ja, det är givetvis andra klubbar som ringt men de mest intensiva diskussionerna pågår med Leksand. Det är ett väldigt bra alternativ för honom att stanna kvar, säger Hedin.

I kväll spelas den sista och betydelselösa omgången i kvalserien. Alsenfelt har släppt in 1,33 mål i snitt per match och har en räddningsprocent på 95,09.

I kvalserien har han vunnit samtliga sex matcher han spelat från start.