Foto: C More.
 Foto: C More.

Leif Boork irriterad på raklödder-attacken

Publicerad

Joakim Lundström höll nollan när Timrå vann med 3–0 mot Modo.

När matchhjälten skulle intervjuas i C More fick han raklödder i ansiktet - något som experten Leif Boork inte uppskattade.

– Nu jublar alla barnen, inklusive Niklas Wikegård. Jag tycker att det är bedrövligt, säger han i C More.

Timrå tog en viktig seger på lördagseftermiddagen när Modo besegrades med 3–0.

En starkt bidragande faktor till segern var målvakten Joakim Lundström.

Vid segerintervjun i C More fick han dock en otrevlig överraskning.

"Så fånigt"

Det har blivit tradition bland elitseriespelare att matchhjältarna som intervjuas i tv får raklödder i ansiktet av lagkamraterna.

Så skedde även denna gång.

Max Friberg dök upp bakom Lundström och gnuggade in raklödder i ansiktet på honom.

Tilltaget fick spelarna i omklädningsrummet att jubla - men SportExpressen.se:s krönikör Leif Boork var inte lika road.

– Nu jublar alla barnen, inklusive Wikegård. Jag tycker att det är bedrövligt, säger han i C More.

– Jag tycker att det är så fånigt.

"Du har ingen humor!"

Niklas Wikegård skrattade bara.

– Jag förstod att du inte skulle gilla det. Du har ingen humor, "Boorken", säger experten.

– Jodå, det har jag visst. Men inte den här typen av humor när man står och ska bli intervjuad i televisionen. Jag tycker inte att det är ett dugg roligt, jag tycker att det är tråkigt, svarar Leif Boork.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag