Foto: Claudio Bresciani/Tt
 Foto: Claudio Bresciani/Tt

Lehtonen avgjorde med sitt första Dif-mål

Publicerad

STOCKHOLM. Djurgården besegrade Linköping med 4-3, efter straffar.

Mikko Lehtonen gjorde det matchavgörande målet, hans första i Djurgårdströjan sedan utlåningen från Örebro.

– Kul att Mikko Lehtonen får avgöra, säger tränaren Hans "Säcken" Särkijärvi.

Det var Djurgården som fick inleda målskyttet i torsdagens hemmamatch. Efter en snabb spelomvändning kunde Emil Lundberg lägga in 1-0 i den 5:e minuten.

Och några minuter senare var det återigen hemmalagets tur att göra mål. Matt Anderson gick köksvägen och spelade fram Daniel Rodin, som kunde skicka in 2-0.

I slutet av den första perioden kunde Anton Blomberg styra in en reducering för Linköpings del.

I den andra perioden tog bortalaget Linköping tag i taktpinnen på ett annat sätt. Efter tolv minuter gav forceringen utdelning, när Nick Sörensen kunde lura Mikael Tellqvist och sätta dit kvitteringen.

Särkijärvi: "Kul att han får avgöra"

Tredje perioden var länge en mållös historia. Men i den 12:e minuten slog Patrick Thoresen till i powerplay.

Och bara tre minuter senare kunde Niklas Persson trycka in en retur till 3-3.

Matchen gick till förlängning och straffar. Där var det Djurgården som drog det längsta strået. Mikko Lehtonen satte sin straff, och Mikael Tellqvist räddade den sista, vilket avgjorde matchen till Djurgårdens fördel.

– Kul att Mikko Lehtonen får avgöra, säger tränaren Hans "Säcken" Särkijärvi.

Tangnes: "Kommer att träna extra"

Tränaren berömmer också finländarens spel.

– Han är här för att göra rätt för sig. Han jobbar stenhårt och försöker verkligen. Jättenöjd över honom så här långt, säger Särkijärvi.

– Han är en bricka som vi har saknat.

Linköpings Dan Tangnes var trots förlusten inte alltför besviken, och menar att det nu kommer att finslipas på en del detaljer.

– Vi kommer att träna extra på straffar, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag