Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leder serien efter den första segern på två år

Sakari Salminen firar sitt 3-2. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Jordan Boucher och Adam Ollas Mattsson. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

ÖREBRO/STOCKHOLM. Malmö Redhawks hade inte förlorat i Behrn Arena sedan mars 2017. 

På lördagen bröts den sviten – efter ett sent mål av Örebro genom Sakari Salminen. 

Örebro tar nu över serieledningen i SHL. 

– Det går inte att fundera och flyga iväg, säger Örebros Stefan Warg. 

Redan efter tre minuter kom ledningsmålet för hemmalaget. Efter drygt tre minuter gjorde Aaron Irving 1–0 och bara några minuter därefter utökade Örebro ledningen. Den här gången var det Shane Harper som stod för målet. 

Örebro, som ligger i toppen av SHL, kunde därmed gå in till pausvila med en stabil 2–0-ledning. 

Men Malmö, som har fem raka segrar i Behrn Arena och inte förlorat där sedan i mars 2017 inför matchen, ville uppehålla den fina sviten. 

Salminen avgjorde

Jesper Jensen Aabo reducerade i den andra perioden – och i början av den tredje kom kvitteringen då Fredrik Händemark hittade rätt bakom ÖHK-målvakten Dominik Furch. 

Dock var det Örebro som skulle få det sista ordet på sin hemmaarena. Mathias Bromé stod för en brilliant passning till Sakari Salminen som läckert placerade pucken i nättaket – och fastställde därmed slutresultatet 3–2. 

Eftersom Frölunda föll mot Rögle tar nu Örebro över serieledningen. Något som gläder den tidigare Malmöspelaren Stefan Warg. 

– Jag kan inte säga att det är något speciellt att möta mitt gamla lag. Jag hade fem jättebra år där. De kommer jag alltid ha med mig. Det var kul att träffa dem innan match. 

Om matchen säger Warg så här: 

– Det var en hög nivå. En bättre nivå än man är van vid. Det var mer känslor än en vanlig novembermatch. Det var kul att spela. Tajt och känslor. Det var skönt att komma tillbaka. Jag och Händemark har en duell precis innan de gör 2-2. Han är skicklig, så skönt att Salminen kunde fixa tre poäng åt oss.

Hur känns det att vara i serieledning? 

– Ja, vad är vi omgång 18? Nej, men man vet hur tufft topp 6 är. Det går inte att fundera och flyga iväg. Det är 52 omgångar som räknas.