Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Lauritzen: "Jag tycker det var fult"

Publicerad
Uppdaterad
Sebastian Lauritzen fick hjärnskakning efter att ha fått Marcus Ragnarssons klubba uppkörd i ansiktet.
Nu är det klart att Djurgårdsveteranen slipper vidare straff då ärendet inte kommer att tas vidare.
- Konstigt, jag ser ingen skillnad på det här och Fredrik Norrenas smäll, säger Lauritzen till HockeyExpressen.se.
Sebastian  Lauritzen fick lämna den fjärde kvartsfinalen mot Djurgården redan efter fem minuter efter att ha fått en ful smäll av Djurgårdens Marcus Ragnarsson.
Brynäsforwarden lämnade isen blödandes från ansiktet och tvingades kliva av med en hjärnskakning efter att ha fått Dif-veteranens klubba uppkörd i ansiktet.
- Det blev en jäkla hård smäll när klubban kom upp så där. Det känns som att han inte når mig och slänger ut armarna, säger Lauritzen som nu tvingas till vila i minst en vecka.
- Jag har väl mått bättre. Men det är okej, jag har lite ont i huvudet bara, säger han till HockeyExpressen.se.

"Vill inte gråta ut"

Ragnarsson fick två minuter för roughing efter smällen som domarteamet Sören Persson och Morgan Johansson först höll på att missa.
Under torsdagen tog domarbasen Peter Andersson och tävlingschefen Mikael Lundström beslutet att inte ta ärendet vidare.
Något som förvånar Lauritzen.
- Jag vill inte gråta ut eller så men jag tycker att det var fult. Det blir en jäkla smäll. Jag tycker egentligen inte att det är någon skillnad på det här och Fredrik Norrenas smäll mot Frölunda. Skillnaden är att Norrena har en klubbhandske och Ragnarsson en klubba.

DISKUTERA DOMEN HÄR!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag