Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läsarna: "Så ska SHL- publikkrisen lösas"

Efter SportExpressen.se:s publicering om publikkrisen i SHL har läsarreaktionerna varit omfattande.

Flera läsare anser att biljettpriserna är för höga – andra anser att servicen på arenorna är för dålig.

"Många kommer direkt från arbete, skola eller dagis och då är utbudet en katastrof", skriver en läsare.

"Klubbarna tror att alla har samma höga lön som spelarna. Jösses!”, skriver en annan.

I måndags lade SportExpressen.se luppen på den omdiskuterade "publikkrisen" i SHL.

Genomgången visade att sju av de tio lagen som har spelat SHL de tre senaste säsongerna, hittills har ett lägre hemmasnitt än de noterade i grundserien för säsongen 2011/12 och 2012/13.

– Vi behöver utveckla hela arenaupplevelsen. Vi har fina arenor och det finns alla möjliga möjligheter att träffas och umgås på arenorna. Sen gäller det att servicen finns på arenorna, allt från bra kiosker till underhållningen på isen, sade Hockeyligans vd Jörgen Lindgren till SportExpressen.se.

"Usel service"

Efter publiceringen har redaktionens inkorg överösts med reaktioner gällande biljettpriser och utformningen av SHL. Nedan följer ett axplock.

- - -

"Tror en beklagansvärt usel service, vad gäller mat och dryck påverkar. Många kommer direkt från arbete, skola eller dagis och då är utbudet en katastrof. Det är nästan som på som 70-talet, i alla fall i Stockholm. Då passar det bättre med en sport-betalkanal eller att beställa matchen hemifrån."

/Elsie Öremark

- - -

"Det är märkligt att ingen funderar på vad det kostar att gå och se en match – det är för dyrt i förhållande till antalet (och ofta betydelselösa) matcher. För att se Rögle BK i allsvenskan kostar det till exempel 300 kronor för en plats på långsida! Färre matcher och flera ”streck” i tabellen hade inneburit mer spänning!"

/Ulf Lagerquist

"Gör mindre rinkar"

"1 Det finns ingen underhållning längre

2 Man får knappt röra vid varandra

3 De bästa spelarna spelar inte i Sverige

4 Hockeyallsvenskan tar för mycket plats (lika bra liga)

5 Slå ihop allsvenskan och SHL (stäng ligan)

6 Skapa bättre J20-liga med ett år äldre killar (skriv kontrakt)

7 Gör mindre rinkar, men inte lika små som i NHL

8 Skapa närkontakt (mindre huvudskador) och låt spelarna visa känslor.

9 Gör div 1 till allsvenskan 2 serier"

/Robert Grääs

- - -

”Man kanske skulle fundera lite på att låta matcherna gälla något. Med nya systemet spelar man bara om de två sista platserna i hela grundserien. ALLA andra lag har chansen att kalla sig svenska mästare efter kvalificering och slutspel. Folk låter sig inte luras hur länge som helst.”

/Lars Snith

 

"Utöka serien"

"Detta är inte konstigt alls. Leksand kan rädda lite av tappet i år men för att göra det intressant i framtiden måste antalet klubbar i elitserien utökas.

Det finns fler publiklag än Leksand som med en större liga skulle kunna etablera sig, till exempel Malmö och Djurgården. Med de lagen tillbaka skulle vi få fler derbyn. En större liga skulle också ge utrymme för överraskningslag att gästspela då och då, vilket hjälper ishockeyintresset att sprida sig"

/Johan Nanberg

- - -

”Klubbarna är nog lite korkade, och pratar om upplevelser. Kolla vad det kostar att gå match med två ungdomar för en farsa. Vad kostar en korv och en dricka, parkering och så vidare? Klubbarna tror att alla har samma höga lön som spelarna. Jösses!”

/Ralph Linderoth