Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läs hela chatten med Leif Boork

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Sjöberg Mikael

lars:  hej,tycker du leksand är dåliga?

Leif Boork: Nej det tycker jag inte. Jag tror inte vi får se riktigt vad de går för förrän i kvalserien, dit de naturligtvis ska ta sig


Niklas: Hur ser du på Luleås förvandling ifrån i fjol? Motsvarar dem dina förväntningar?

Leif Boork: Naturligtvis positivt. Vi behöver ett riktigt norrlandsfönster. Jag tror Osten Bergström har skapat en del lugn bakom kulisserna. Det kan vara en anledning till deras nuvarande stabilitet


Henrik: Hur många av Wards utvisningsminuter fick han på grund av sitt namn ?

Leif Boork: Till att börja med inga. Vartefter han profilerade sig som en buse fick han självklart ögonen på sig. Men jag upplevde inte att han skulle ha klarat sig sämre undan från domarna. Kanske var de på sin vakt mer och såg på det viset mer.


Glenn: Endast Brynäs och SSK har gjort färre mål ån FBK. Anser du att FBK behöver värva en "sniper" inför slutspelet? 

Leif Boork: Jag har inte tänkt på det spontant.De har ju Soumervouri, Jesper Mattsson, Wallin, Bastiansen m fl. Det ska väl räcka en stund.


Difarn: Kommer du någonsin träna DIF igen du är bääääst

Leif Boork: Som jag sagt förr; osvuret är bäst. Men det är inte aktuellt just nu.


Horst: Vad skulle få dig att ta ett nytt tränarjobb? Kan du tänka dig att sticka utomlands om du skulle få ett erbjudande?

Leif Boork: En stimulerande och gärna annorlunda uppgift. Det gäller även utlandet


Niklas S: Tja, va tror du om toppmötet i hockeyallsvenskan imorgon? Och vilka tror du har störst chans att ta sig till elitserien av de båda? 

Leif Boork: Båda lagen får bekänna lite färg även om det gäller mest för AIK. Vi får nog inte se ordentligt vad något av lagen går för förrän i kvalserien. Jag tror båda lagen har chansen, men att max ett lag går upp


Benny: Vad säger du om domen mot Bremberg. Kom han inte väl lindrigt undan bara för att han är hockeyspelare? Hade en vanlig svenne banan gjort samma sak hade det blivit finkan i ett par månader.

Leif Boork: Svennen hade aldrig fått löpa gatlopp i media. Jag har bara sett rubrikerna idag så jag är inte detaljinsatt


Jörgen: Tror du Markström är huvudorsaken till att Brynäs ligger så pass högt i serien ?

Leif Boork: Ja, det tror jag


Tobbe: Tar Lhc guld nu eller får de tålmodigt vänta tills Weinis & Mårtensson anländer med Mange Johansson nästa år?

Leif Boork: Min favorit till guldet har varit LHC. Med eller utan nämnda herrar.


Mattias: Vad skulle ES tjäna på att krympa rinkarna till NHL mått?

Leif Boork: Kvickare spel och fler skott och avslutningar på mål. Likaså mer kroppskontakt. Men jag är ändå tveksam.Själva spelet skulle bli lidande.


lasse: Vad tycker du om Södertäljes byte av tränare? varför gjorde man inte detta förut o det var nödvändigt. 

Leif Boork: Jag tycker det rätt att SSK gör någonting. Men jag är osäker på om det är rätt åtgärd. Jag hade kanske behållt den passionerade Strömberg och tagit bort Nyman ur båset. Det är aldrig bra att ha chefen hängande över axeln i vardagen. Och så hade jag inte valt Thomas Sjögren


Jörgen: Tjenare!Tidernas bästa Tre kronor om man ser till truppen måste vara canada cup laget 1984,håller du med?

Leif Boork: Jag har inte full översikt där jag sitter nu. Men laget var riktigt starkt. Med betoning på lag. Stjärnor och hockeyarbetare i en bra mix tycker jag nog fortfarande


Kent: Vem är den bästa spelare du tränat?

Leif Boork: Peter Forsberg


: Håller jacob markström NHL-klass redan eller kan man hoppas på att vi får behålla honom 1-2 år till ?

Leif Boork: Jakob har kvalitéer för NHL men jag vet inte om de bär förrän han spelar där. Mycket är annorlunda både på och utanför rinken. Jag tror inte att han stannar nästa år utan prövar i NHL.Om vi i Sverige har tur får vi se honom ett år till


Kungen: Vad var den största orsaken till att jämtin nobbade hv tror du?

Leif Boork: Ekonomin.Och viljan och behovet var nog större i LHC 


Johan: Hur tror du det går för SSK nu när Brithén styr skeppet? Har du några åsikter om just Brithén?

Leif Boork: Jim Brithén är erfaren, mer systematisk och kanske mer rationell än Strömberg. Men han saknar Strömbergs entreprenörsanda och personliga utstrålning. Det kan nog gå bägge vägar.


Mattias: Varför blev aldrig Stefan Ketola den stjärna han hade möjlighet att bli?

Leif Boork: Oj, det var en stor och intressant fråga.Han brydde sig inte om andra och utgick för mycket från sig själv. Men oj vilken lirare. Jag gillade Stefan men hade behövt längre tid.


Ett Äkta Luleåf: Hur långt tror du Luleå går i Elitserien? Vad tror du resultatet blir Luleå-Djurgården ikväll.

Leif Boork: Vi ska nog ta det lite lugnt med Luleås framgångar i denna täta elitserie. I dagsläget kanns serien som om vad som helst kan hända. Oavgjort.


Kalle: Blev du tillfrågad om jobbet i SSK?

Leif Boork: Nej


Niklas: Vad tycker du om Rögles nya back Martin Štrbák?

Leif Boork: Jag har sett honom av och till dock inte nyligen. Vårdad i spelet, erfaren och gör ett allmänt bra intryck. Jag hoppas han är hel fysiskt.


lasse: vilken tränare behöver mest mediaträning?

Leif Boork: Tomas kempe i Leksand skulle kunna bli lite mer spännande.Mikke Johansson säger inte mycket. Han är roligare privat.


Sören: Vilken Lag kapten har störst inverkan på sitt lag?

Leif Boork: Anders Burström i Luleå är drivande.Kenny Jönsson är nog viktigast. Sedan tror jag Timrå hämmas av Per Styfs skada.


Vinnaren: Tja Boork.... Du som e expert, kan du ge mig två matcher idag som är bra att sätta en liten slant på? du vet det är jul allt, vill ge något finnt till tjejen ;-)

Leif Boork: MoDo slår Brynäs och DIF spelar oavgjort mot Luleå kan nog ge en peng.Men risken är nog att tjejen inte får nåt om Du lirar.Köp något till henne innan istället


Johan: vad gillar du en back som dipenta 

Leif Boork: Ganska bra faktiskt. Han är på jobbet varje dag.Har av och till lite problem med de stora ytorna i egen zon.


Nyfiken: Om du var tränare för DIF, skulle du spela Bremberg ikväll med tanke på hans besked. Kan ju inte vara lätt att tänka på hockey nu? Rätt eller fel att skicka ner en "stjärna" till juniorerna?

Leif Boork: Ofta är det skönt att spela hockey och bara tänka på det när det strular eller är jobbigt på sidan. Jag inbillar mig att det kan funka så med Linkan.Däremot skulle jag väl lyfta av honom oftare när han inte presterar något i en del matcher 


Pär: Hej Leif! Vad anser du om Västerås sätt att spela powerplay på? De har ju "dragit ner" powerplayet, bakom kassen. Jag undrar också var de har fått dessa influenser ifrån? Känner du till det? Mvh Pär

Leif Boork: Jag tycker det är ganska bra att börja spelet bakom motståndarkassen. Det är inte alltför vanligt samt backarna speciellt får vända ryggen utåt banan och kan därför tappa kontakten med övriga mot- och medspelare. Vi gjorde en del så i BIF i fjol.


Ebba och Jossan: Vad tror du det går i Skellefte AIK-Rögle ikväll?

Leif Boork: Oavgjort. Rögle måste ta poäng och är därför desperata


Niklas: Som bortalags coach vilken arena är "jobbigast" att komma till?

Leif Boork: Rögles därför att där har du fler förhoppningar att vinna än någon annanstans.SSK:s därför att det är så litet drag där. I Karlstad vinner man inte ofta.I alla fall inte jag


Johan: Vad tror du om Redhawks chanser att ta klivet upp? Vad behöver Redhawks för ev. spelare?

Leif Boork: Jag tror dom är små om nu inte Percy gör något extra.I Redhawks behöver man mer än bara spelare. Bl a lite lugn och ro


Liston: Försökte du få Brendl till en mera "lagspelare", sådana spelare måste vara gränsfall om man verkligen vill ha i laget, trots att han öser i mål?

Leif Boork: Lite grann utan att han skulle tröttna på mitt tjat. Jag hade definitivt behållt Brendl i Brynäs om jag fått råda.Jag gillade honom och brukar kategorisera honom som en positiv diva.


Kalle: Behövs det en kvalserie med AIK och Djurgården för att hockeyn ska bli het i Sthlm igen? Drygt 3 000 på DIF:s matcher är ju för dåligt.

Leif Boork: Djurgården måste spela bättre och AIK helst gå upp.Då ska du se på gnistor.


Ebba och Jossan: Vad tror du att Skelleå AIK kommer att hamna i årets Elitserie?

Leif Boork: Jag har tippat dom och SSK på nedflyttningsplats. Jag står faktiskt kvar vi det hur konstigt det än kan låta. Förmodligen får jag fel. Men man ska stå för vad man sagt och inte svaja fram och tillbaka.Långt kvar.


robban: NHLdomarna låter spelarna fajtas innan de går in och bryter, är svenska domare för fega

Leif Boork: Inte fega men de har fel förhållningsorder tycker jag. Ibland ser det ju löjligt ut när de ska gå emellan. Låt spelarna fightas. När en spelare är i underläge; bryt! Som i NHL 


Ola: En till fråga om Mora: Hur mycket tror du laget måste förstärkas, för att man ska återta sin plats i elitserien?

Leif Boork: Svårt att svara på. De har kommit lite på slutet. Men backsidan är väl inte alltför imponerande bortsett från några yngre och Greger A.


Niklas: Du hade tidigare en krönika om MODO där du ifrågasatte proffsigheten och kvalifikationerna hos de styrande. Hur tycker du att elitserieklubbarna kan bli mer professionella? 

Leif Boork: Tillsätta rätt personer. Skapa en tydlig arbetsbeskrivning.Och de som inte har med sporten att skaffa ska inte lägga sig i den. Bättre utbildning och erfarenhet på sportcheferna 


Banken: Är KHL en fluga eller har den kommit för att stanna? 

Leif Boork: Den har nog kommit för att stanna även om flugan verkar ha fel proportioner fortfarande. Och vilka reseavstånd


Åke: Tror du på ett system med två huvuddomare?

Leif Boork: Ja.


Magnus: 2 frågor. Vem är sveriges bästa mv tränare och vem är den bästamv tränaren du jobbbat med?

Leif Boork: Erik Granqvist i FBK gör ett gediget och passionerat intryck. Tomas Magnusson och Pecka Alcén är två namn. Pecka är en intressant person med ett hjärta av guld.


lars: Mats Sundin verkar vara på väg tillbaka, tror Du Foppa gör ett nytt försök i NHL?

Leif Boork: Nej, jag har börjat tvivla på det nu. Fotskadan har satt sig mentalt på honom.


Johan: har hört att det va du som låg bakom ronny sudnin till frölunda otrolig bra värvning är det sant

Leif Boork: Ja, det är sant. Ja, det blev ju rätt bra, eller hur?


Filip J: Vad tycker du om att landslaget satsar på att ha en ren LHC femma?

Leif Boork: Jag tror att klubblocksteorin är riktig. Särskilt nu när förberedelserna blir kortare och spelarna spelar många matcher


Pelle: När jag kikar på min sons träningar, så är jag ofta förvånad att man köra långa övningar och byte på halvfart och inte tränar på samma tempo och sätt som vid match, skiljer det sig mycket på högre nivå. Det verkar lite konstigt att träna maraton och sedan springa 100 meter i tävling liksom?

Leif Boork: Att köra övningarna längre är ofta bra för unga spelare för de missar ju oftare än äldre.Och får då en ny chans. Tränar de teknik så är det bra att det görs långsamt först. Tränar de för match så ska det vara matchtempo. Så tränarens träningsperiodisering är viktig. Fråga honom om den? Sen vet jag inte hur gammal grabben är.


Kalle: Hockeydoktor Boork. Vad ordinerar du för medicin till den sjuke patienten Djurgården?

Leif Boork: Vädra ut både i laget och högre upp i ledningen. Ge nya hungriga personer chansen. 


Åke: Vad är det som lockar med Göteborg, eftersom du flyttar dit till sommaren?

Leif Boork: Barn, barnbarn, ett bra Frölunda, goda vänner, mildare vintrar och havet.


Filip J: Flera spelare väljer att flytta till KHL och sedan flytta hem igen!, men tror du att dom har vecklats mer efter den resan?

Leif Boork: Ja, det tror jag. Att se världen från en annan utgångspunkt är nog bra. Men de borde ha längre tålamod.


rob: Var tichonov en bra tränare? eller en myt?

Leif Boork: Både och. Han var en tränare av det samhälle och den idrottsstruktur han växte upp i.Och det gjorde han bra


Per: Bork e det inte krav att Elitserielag ska ha j-20lag också..

Leif Boork: Det var det tidigare, men vad jag vet inte längre. Det är snarare en rekommendation. Se på FBK!


Moderator: Nu chattar Leif ca 5 minuter till! Bomba in era sista frågor!


Johan: aldrig tänkt på att bli spelar agent måste ju va ett dröm jobb du hade ju bra näsa för det typ ronni 

Leif Boork: Jag jobbar faktiskt som rådgivare åt 12 spelare. Men de är inte så namnkunniga.Ofta är det de som behöver mest hjälp.


Banken: Vem är den sämsta värvningen i elitserien om man ser tillbaka några år, settt till vad man fått för pengarna?

Leif Boork: Tyler Arnason i Brynäs måste vara en.Frölunda värvade en NHLback för en del år sedan som var en riktig flopp.Och SSK värvade fel spelare som hette likadant som den som de egentligen skulle ha. Det är väl ett världsrekord i sitt slag. Det finns självklart fler.


Lakersfan: Hur långt tror du Växjö kan gå?

Leif Boork: Kanske till kvalserien. Ett spännande lag.Men det är när förväntningarna kommer som det avgörs.


Kalle: Varför tränar man så mycket basic puckövningar på träningarna? Är det inte bättre att träna på fem mot fem spel och matchsituationer? Alla seniorspelare kan väl ändå behandla en puck och det är ju i matcher det gäller att prestera.

Leif Boork: Att återgå till basic tycker jag är rätt då och då.För att hitta känslan, för att korrigera stressad teknik. Att odla grunderna är bl a varför musiker övar skalor av och till timme ut och timme in.


Sara: SM-Final vilka tror du möts där? Ett snabbt "varför" uppskattas det med =)

Leif Boork: LHC - Frölunda. LHC är hungrigast och vinner. Frölunda har resurserna och ett lag som ska ligga i topp hela tiden.


Matte: Hur tror du det kommer att gå för Timrå 

Leif Boork: Dom får nog slita sig fram på nedre halvan av tabellen


Daniel J: Vad tycker du om domarnivåerna i elitserien denna säsong, känns nästan som om nivåerna är olika i stort sätt varje match

Leif Boork: Nej, jag tycker vi har mycket bra domare i Sverige.I början var de för petiga det har de rättat till nu.De har lyckats att vara konsekventa med hakningar. Och så skulle linjemännen låta spelare fightas färdigt. Annars är det bra


Tobbe: håller du med om att Frölunda är bäst i elitserien just nu och vilka tror du vinner sm-guldet?

Leif Boork: Frölunda är ett av de bästa just nu. Jag har tippat LHC som SM-guldvinnare och står fast vid det. 


K@lle: Hej, vad tycker du om Svartvadet som lagkapten och vad anser du vara kaptenens viktigaste uppgift ?

Leif Boork: Jag tycker Per Svartvadet är en mycket bra lagkapten.Han ska lyfta blicken från spelarnas vanliga grodperspektiv och våga föra fram saker och ting åt båda håll. Tränarnas och spelarnas.


Moderator: Det var sista frågan! Vi tackar Leif och alla som ställt frågor. Leif chattar igen nästa torsdag kl 16.00 - kom tillbaka då!