Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lars Haugen stannar i Färjestad: "Jäkligt kul"

Lars Haugen.
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Färjestad fortsätter bygga laget inför nästa säsong.

Målvakten Lars Haugen har nu bestämt sig för att stanna i klubben.

– Jäkligt kul att bli kvar i Färjestad, säger han till klubbens hemsida.

Håkan Loob meddelade under måndagen att han lämnar rollen som sportchef i Färjestad till nästa säsong. Men han har inte slagit av på takten med lagbygget.

Under tisdagen kom beskedet att backen Sebastian Erixon förlängt sitt kontrakt med FBK – och nu meddelar klubben att även Lars Haugen stannar. Norske landslagsmålvakten skrev ett kontrakt på 2+1 år när han anslöt till klubben och det står nu klart att han spelar kvar även under optionsåret.

– Med tanke på familjesituationen så blev det lite funderande fram och tillbaka först. Nu har vi dock bestämt oss och det känns skönt, säger Haugen, som ska bli pappa, till Färjestads hemsida.

Målvaktsparet spikat till nästa säsong

Då Färjestad även har Stefan Stéen under kontrakt är klubbens målvaktspar spikat till nästa säsong.

– Det ger laget en stabilitet och vi vet att vi har två högst kompetenta målvakter i Haugen och Stéen, säger avgående sportchefen Håkan Loob.

Lars Haugen är inne på sin andra säsong i Karlstadsklubben. Han anslöt från KHL-laget Dinamo Minsk och har i år spelat 26 matcher med en räddningsprocent på 92,83.

Han ser nu fram emot att fortsätta jobba med Stefan Stéen och målvaktstränaren Maciej Szwoch.

– Stefan är en kanonkille och den i laget jag hänger mest med. Visst, vi tävlar om vem som ska spela men är också ett bra stöd till varandra. Det är ju egentligen bara vi som vet hur det känns för en målvakt efter en match. Antingen blir du hjälte eller sågad. Då är det skönt att ha Stefan och "Masken" där. Vi är ett litet underbart team i teamet, säger Haugen som inte känner sig fullärd på långa vägar, säger Haugen.