Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Örebro värvar Luleåstjärna – igen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Örebro HK fortsätter att värva från rivalen Luleå Hockey.

I dag står det klart att landslagsforwarden Emil Larsson flyttar till Örebro där han kommer att spela de tre kommande säsongerna.

– Jag är jätteglad över att få chansen att komma till Örebro. En klubb som är på väg uppåt och som har något riktigt bra på gång, säger han i ett pressmeddelande.

Örebro har för avsikt att sänka antalet utländska importer i truppen och satsa mer på etablerade svenska spelare. Som ett led i det kunde klubben mitt under säsongen presentera Robin Kovacs som klar för den innevarande säsongen samt de tre kommande.

Nu har klubben gjort klart med ännu en etablerad svensk toppspelare då man från samma klubb som Kovacs hämtar in Emil Larsson på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 22/23. 

– Vi är väldigt glada att kunna knyta till oss Emil. En målfarlig spelare som vi ser stor potential i. Med sin storlek och oömma spelstil kommer Emil vara en viktig pusselbit under de tre kommande åren, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson i pressmeddelandet.

”En klubb som är på väg uppåt”

Larsson själv är nöjd över flytten och ser framemot sin nya utmaning:

– Jag är jätteglad över att få chansen att komma till Örebro. En klubb som är på väg uppåt och som har något riktigt bra på gång. Jag känner Niklas Eriksson sedan tidigare och har bara hört bra saker om Jörgen, Christer och alla andra i klubben, säger han.

Örebro har därmed gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen vilket betyder att Leksand nu är den enda klubb som ännu inte presenterat en ny spelare - vill ni se samtliga övergångar kan ni titta i vår genomgång där SHL:s tio bästa nyförvärv dessutom rankas.


LÄS MER: Sanny Lindströms dom – analys av Örebro (Premium)