Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar Skellefteå för att spela i KHL

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Det kunde blivit en flytt redan till den här säsongen.

Då valde Gustaf Lindvall att nobba KHL-buden.

Det gör han inte till nästa säsong. 

SportExpressen kan avslöja att Gustaf Lindvall, målvakt i Skellefteå AIK, har nyttjat sin klausul och är överens med en KHL-klubb.

– Det är bättre du tar det med min agent Jacob Hedin, säger Gustaf Lindvall.

De senaste sex säsongerna har Gustaf Lindvall varit i Skellefteå. Han återvände till sin moderklubb efter en lång resa i division 1 och Hockeyallsvenskan, och har successivt växt ut som en toppmålvakt i SHL.

Han började med att konkurrera med Joni Ortio och senare även Mantas Armalis. Det var också under tiden med Armalis som Lindvall tog det sista steget och blev den uttalade förstamålvakten. Så var även tanken den här säsongen med succeförvärvet Strauss Mann har gjort att man haft en jämn fördelning i matcherna, där båda två varit SHL:s främsta målvakter.

Lindvalls intresse från KHL har varit stort tidigare. Så sent som i våras valde Lindvall att nobba KHL-buden med hänvisning till att han ville ge det en chans till att få vinna ett SM-guld med Skellefteå AIK.

– Vi har en sjukt bra chans att vinna guld i år, och det ska vi göra, säger Gustaf Lindvall.

Sedan går du till KHL?

– Som sagt, du får prata med min agent. Men ska jag nyttja min klausul och gå till Ryssland så ska det handla om bra pengar och bra klubb. Så mycket kan jag säga.

Skellefteå letar ny målvakt

Den chansen är stor till våren då laget är en av huvudfavoriterna att kunna gå hela vägen.

Men som 31-åring väljer nu Lindvall att ta chansen.

SportExpressen kan avslöja att Lindvall gjort klart med en KHL-klubb och att Skellefteå redan fått ta emot beskedet och därför kunnat förbereda sig i god tid på att se över sin målvaktssituation. 

Med ett utgående kontrakt på Strauss Mann, som även ska vara med i OS, så står man i dagsläget på noll målvakter inför nästa säsong. Förhoppningen är att man ska kunna hitta en lösning med Mann, under förutsättning att han inte får någonting från exempelvis NHL.

– Strauss har gjort det bra. Vi pratar med varandra, men är inte överens, säger Skellefteås GM Erik Forssell kring Mann. 

Men när det gäller Gustaf Lindvalls kommande flytt till KHL, så är Forssell fåordig.

– Har ingen kommentar, säger han.

Därför är klubben nu ute på marknaden och söker efter en ”tvåa” och letar då främst i Hockeyallsvenskan, där man till exempel hittade Arvid Söderblom från Tingsryd 2020.

Gustaf Lindvall fick under säsongen, efter många om och men, göra landslagsdebut för Tre Kronor. Till nästa säsong väntar ett nytt äventyr, i KHL.