Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lämnar Skellefteå för Linköping - är överens

Nick Sörensen är överens med Linköping. Foto: Jonas Ljungdahl

VÄXJÖ. Skellefteå förlorade SM-finalen mot Växjö Lakers – och enligt uppgifter lämnar både Kirill Kabanov och Rob Schremp laget.

Samtidigt kan SportExpressen avslöja att Nick Sörensen, 20, är muntligt överens med Linköping inför nästa säsong.

Det blev en högdramatisk avslutning på SM-finalserien mellan Växjö och Skellefteå. I den andra övertidsperioden avgjorde Tuomas Kiiskinen och fixade Växjös första titel någonsin samtidigt som Skellefteå missade chansen att ta sitt tredje raka guld.

Kirill Kabanov gjorde ett av Skellefteås mål i den sjätte finalen men nu lämnar han klubben. Enligt uppgifter är det mer eller mindre helt klart att både Kabanov och amerikanen Rob Schremp lämnar Skellefteå inför nästa år.

Samtidigt kan SportExpressen avslöja att forwarden Nick Sörensen är muntligt överens med Linköping om ett kontrakt inför nästa säsong.

Återförens med Tangnes

20-årige Sörensen skrev på för Anaheim Ducks inför 2014-2015 men lånades ut till Skellefteå. Där blev höstsäsongen förstörd på grund av en handledsskada och under slutspelet har han varit en av spelarna som stundtals fått sitt på läktaren på grund av konkurrenssituationen på forwardsidan.

Innan Sörensen skrev på NHL-kontraktet och lånades ut till Skellefteå spenderade han tre säsonger i den kanadensiska juniorligan QMJHL där han producerade 117 poäng (56+61) på 98 matcher.

Nu kommer han att återförenas med Linköpings nye huvudtränare Dan Tangnes. Sörensen hade Tangnes som tränare i Rögles juniorlag innan han flyttade över till Nordamerika.

Sörensen blir LHC:s tredje nyförvärv. Klubben har redan presenterat Niklas Fogström som hämtas från Luleå och 21-årige Jakob Lilja som värvats från Rögle.

Sörensen och Lilja var lagkamrater i Rögles juniorer med Tagnes som huvudtränare.