Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pettersson lämnar – är klar för Brynäs

Adam Petterssons modersklubb är SkellefteåFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Adam Pettersson lämnar Skellefteå. 

Enligt Norran går 28-åringen nu till Brynäs. 

– Jag har varit här en väldigt lång tid och jag uppskattar staden, laget och fansen, säger Pettersson till Norran. 

Skellefteå är Petterssons modersklubb och har representerat dem under hela karriären, bortsett från ett par utlåningar till Sundsvall i hockeyallsvenskan. 

Pettersson har spelat 523 A-lagsmatcher för Skellefteå, och varit med och vunnit SM-guld två gånger. Totalt har han spelat fem SM-finaler. 

28-åringen gjorde nyligen en intervju med Norran där han bekräftade att han eventuellt var på väg bort, men att det samtidigt fördes samtal med Skellefteå. 

Adam Pettersson lämnar Skellefteå

Nu står det dock klart att tiden i Skellefteå är över för den här gången. Klubben meddelar på sin hemsida att de och Pettersson går skilda vägar.

”162 juniormatcher & 523 A-lagsmatcher i svartgula tröjan. Tack för lång och trogen tjänst, Adam Pettersson! Lycka till med dina framtida uppdrag”, skriver klubben till en video med höjdpunkter från Adam Petterssons karriär. 

– Det är klart att det känns jäkligt speciellt. Jag har varit här en väldigt lång tid och jag uppskattar staden, laget och fansen, säger Adam Pettersson till Norran.

Enligt tidningen går 28-åringen till Brynäs inför nästa säsong. 

– Jag vill inte prata om min framtid överhuvudtaget just nu. När det blir klart något så får den klubben gå ut med det, säger Pettersson själv.