Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linköping presenterar snart målvaktsvärvning

David Rautio.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Rautio i en match mot Rögle.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

David Rautio lämnar Luleå.

Enligt SportExpressens uppgifter presenteras målvakten nu av Linköping inom kort.

– Vi har största förståelse för Davids önskemål om att i det här läget få byta till en annan förening, säger Luleås general manager Stefan Nilsson i ett pressmeddelande.

I onsdags återvände Joel Lassinantti till Luleå.

När målvakten är tillbaka gör det samtidigt att David Rautio får flytta på sig. Nu meddelar klubben att den 35-årige målvakten lämnar.

”Efter önskemål från David Rautio har föreningen kommit överens med honom om att han får avsluta den här säsongen med annan förening”, skriver Luleå på sin hemsida.

David Rautio lämnar Luleå

– Vi har största förståelse för Davids önskemål om att i det här läget få byta till en annan förening för att få spela mer. Han har gjort ett mycket bra jobb för oss i Luleå hockey och vi kan bara önska honom lycka till framöver, säger klubbens general manager Stefan Nilsson.

Samtidigt som Rautio lämnar Luleå är Linköping på jakt efter en ny målvakt och enligt uppgifter till SportExpressen kommer Rautio presenteras av klubben inom kort. Rautio spelade i Linköping mellan 2014 och 2016.