Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar Frölunda – för SHL-rivalen

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Joel Mustonen, 28, lämnade Frölunda med ett år kvar på kontraktet.

Nu är han klar för en ny klubb.

Enligt vad SportExpressen erfar är Mustonen överens med sin tidigare klubb Örebro.

Värvningen bekräftades senare av Örebro.

För en tid sedan stod det klart att 28-årige Mustonen lämnade Frölunda när det återstod ett år på kontraktet.

– Vi vill rikta ett stort tack till Joel för våra fyra säsonger tillsammans och önskar honom lycka till i den fortsatta karriären, sa Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Då var framtiden oklar.

Nu har han kommit överens med sin tidigare klubb Örebro. Värvningen bekräftades också senare från klubben.

– Det känns verkligen skitkul och jag är taggad på att komma tillbaka till Örebro. Jag trivdes väldigt bra under min förra sväng i Örebro och att nu få komma tillbaka ska bara bli väldigt rolig, kommenterar Joel Mustonen.

”En hårt jobbande spelare”

Örebro är som sagt ingen ny bekantskap för Mustonen. Det var i Örebro han hade sina bästa SHL-säsonger rent poängmässigt mellan 2015-2017.

– Det känns jättekul att välkomna Joel tillbaka till Örebro Hockey. Joel är en hårt jobbande spelare som är väldigt laglojal och du vet alltid vad du får av Joel. Vi får in en kanonkille som vi känner bra sedan tidigare och som kommer passa bra in i gruppen, säger Örebros sportchef Niklas Johansson.

Under debutsäsongen 2015-2016 gjorde Mustonen 25 poäng i Örebrotröjan. Men efter två år i klubben väntade först en kortare sväng till Pelicans, och senare Frölunda, som han blivit kvar i, fram till nu.

Mustonen vann tre titlar under sin tid i Frölunda: SM-guld 2019 och CHL 2019 och 2020.